Hozzávalók

2
főre
+

A csirkés raguhoz

1 fej hagyma
2 ek olaj
175 g tejföl
2 ek pesztó
3 púpos tk pesztó
só, bors
1 db csirkemell, comb / bármi, ami maradt (összesen 200 g)
100 g trappista reszelve

A szendvics összeállításához

2 db paradicsom
50 g olajbogyó
6 szelet toastkenyér
kb. 100 ml olívaolaj
1 - 2 ek pesztó a pirított szeletek megkenéséhez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Nem szégyen, ha van a háznál egy kis maradék grillcsirke, sőt! Kiváló alap egy többemeletes, minden jóval megpakolt melegszendvicshez.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkés raguhoz

1 fej hagyma
2 ek olaj
175 g tejföl
2 ek pesztó
3 púpos tk pesztó
só, bors
1 db csirkemell, comb / bármi, ami maradt (összesen 200 g)
100 g trappista reszelve

A szendvics összeállításához

2 db paradicsom
50 g olajbogyó
6 szelet toastkenyér
kb. 100 ml olívaolaj
1 - 2 ek pesztó a pirított szeletek megkenéséhez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hagymát apró kockákra vágjuk, és lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük, majd beletesszük a pesztót, sózzuk, borsozzuk, és félrehúzzuk a serpenyőt. A csirkét szálaira szedjük, és ezt is a tejfölös mártáshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, az egészet átmelegítjük, majd félrehúzzuk, és belereszeljük a trappistát. 

A paradicsomot és az olajbogyót felkarikázzuk, és félretesszük. A két szelet kenyér mindkét oldalát meglocsoljuk olívaolajjal, kissé megsózzuk, és szép aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Félretesszük őket. Ezek fogják alkotni a középső kenyérréteget. Fogunk egy újabb kenyeret, szintén meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, és elkezdjük lepirítani az egyik oldalát. Ha megpirult, megfordítjuk, és elkezdjük összeállítani a szendvicset. 

A serpenyőben lévő kenyér tetejét vékonyan megkenjük pesztóval, majd ráteszünk egy adagot a tejfölös csirkéből, ezután a jönnek a paradicsomkarikák, végül az olajbogyó. A korábban lepirított kenyeret, amit félretettünk, szintén megkenjük pesztóval, majd jöhet a tejfölös csirke, paradicsom és végül az olajbogyó. A sort a még meg nem pirult kenyérrel zárjuk. 

A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, majd egy lapát segítségével a szendvics alá nyúlunk, egy határozott mozdulattal megfordítjuk az egészet, és a még meg nem pirult kenyeret is kissé megpirítjuk, illetve átmelegítjük az egészet. Tányérra szedjük, és már ehetjük is.

Maradékmentő grillcsirkés szendvics
Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Ha tetszett a maradékmentő grillcsirkés szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások