A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba.
Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepirítjuk a hús minden oldalát. Miközben pirul a hús, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester-szószt és a szójaszószt.
Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd amikor elkezd rotyogni, alufóliával lefedjük a lábast, és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk.
Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokban) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekhez is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!)
Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk rá a húsból egy jó adagot, erre megy a pulled pork szósz, majd egy szelet sajt, kis majonézt és a csemegeubit is rászeleteljük. Az egészet összemelegítjük sütőben/mikróban, és már ehetjük is!
Alegszaftosabbpulledporkszendvics
Ki ne szeretné a cuccos szendvicseket és a szaftos húsokat? Mi imádjuk, szóval Zé pulled pork szendvicseit is pillanatok alatt bepusziltuk. Szaftimádóknak kötelező!
Amerikai street food a magyar konyhában! Ez a pulled pork szendvics annyira jó, hogy az első harapás után minden más szendvics feledésbe merül. Lassú tűzön sült hús, házi BBQ-szósz és roppanós buci. Kell ennél több?
Hozzávalók
A fűszerkeverékhez/pasztához:
Az összeszereléshez:
Elkészítés
A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba.
Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepirítjuk a hús minden oldalát. Miközben pirul a hús, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester-szószt és a szójaszószt.
Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd amikor elkezd rotyogni, alufóliával lefedjük a lábast, és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk.
Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokban) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekhez is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!)
Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk rá a húsból egy jó adagot, erre megy a pulled pork szósz, majd egy szelet sajt, kis majonézt és a csemegeubit is rászeleteljük. Az egészet összemelegítjük sütőben/mikróban, és már ehetjük is!


Csapj mellé egy adag káposztasalit, és máris készen áll a tökéletes hétvégi lakoma. A pulled pork a türelem művészete, de az elkészítés minden perce megéri, amikor az első omlós falat elolvad a szádban.
Ezek a szendvicsreceptek is érdekelhetnek:
Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics
Ha tetszett a legszaftosabb pulled pork szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



