Szendvicsek

Ezaviláglegextrábbhúsvétiszendvicse

Ez a világ legextrább húsvéti szendvicse

Hozzávalók
2 db
hosszú bagett
maradék sonka
1 csokor
újhagyma
8 levél
fejes saláta
A tormakrémhez:
75 g
majonéz
75 g
tejföl
15 g
dijoni mustár
2 ek
reszelt friss torma
0.5 csokor
snidling
só, bors
A tojáskrémhez:
5 db
tojás
0.5 csokor
snidling
1 ek
mustár
50 g
vaj
só, bors
A marinált retekhez:
1 ek
vörösborecet
1 ek
barna cukor
6 - 8 db
hónapos retek

Elkészítés
A tormakrémhez a friss tormát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tojáskrémhez a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és aprítóba dobjuk a többi hozzávalóval együtt (a snidlinget egy kicsit felvágjuk előtte); majd krémesre aprítjuk. A marinált retekhez egy kisebb edényt félig megtöltünk hideg vízzel, majd elkeverjük az ecettel és a cukorral. Beletesszük a felszeletelt retket és kb. fél órát állni hagyjuk.
Az újhagymát hosszában felszeleteljük, a salátát pedig leveleire szedjük. A bagettet hosszában kettévágjuk és a sütőben megpirítjuk. A sonkából szeleteket vágunk, egy kevés olajon közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt meggrillezzük. Jöhet az összeállítás: a pirult bagett alját megkenjük a tormakrémmel, erre jönnek a salátalevelek, majd a sült sonka. Erre tesszük az újhagymákat, majd a marinált retket, végül pedig a bagett tetejét a tojáskrémmel kenjük meg gazdagon, és készen is vagyunk!

www.streetkitchen.hu

Amikor már zsinórban harmadik napja esszük a sonkát és a tojást, lehet, hogy vágynánk valami másra is egy kicsit – ebben tud segíteni ez a recept, amely pont annyi változatosságot ad a közkedvelt kajákhoz, hogy mindenki újra lelkesen tudja falatozni a húsvét ízeit!

Hozzávalók

4 adaghoz
2 db
hosszú bagett
maradék sonka
1 csokor
újhagyma
8 levél
fejes saláta
A tormakrémhez:
75 g
majonéz
75 g
tejföl
15 g
dijoni mustár
2 ek
reszelt friss torma
0.5 csokor
snidling
só, bors
A tojáskrémhez:
5 db
tojás
0.5 csokor
snidling
1 ek
mustár
50 g
vaj
só, bors
A marinált retekhez:
1 ek
vörösborecet
1 ek
barna cukor
6 - 8 db
hónapos retek
A tormakrémhez a friss tormát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tojáskrémhez a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és aprítóba dobjuk a többi hozzávalóval együtt (a snidlinget egy kicsit felvágjuk előtte); majd krémesre aprítjuk. A marinált retekhez egy kisebb edényt félig megtöltünk hideg vízzel, majd elkeverjük az ecettel és a cukorral. Beletesszük a felszeletelt retket és kb. fél órát állni hagyjuk.
Az újhagymát hosszában felszeleteljük, a salátát pedig leveleire szedjük. A bagettet hosszában kettévágjuk és a sütőben megpirítjuk. A sonkából szeleteket vágunk, egy kevés olajon közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt meggrillezzük. Jöhet az összeállítás: a pirult bagett alját megkenjük a tormakrémmel, erre jönnek a salátalevelek, majd a sült sonka. Erre tesszük az újhagymákat, majd a marinált retket, végül pedig a bagett tetejét a tojáskrémmel kenjük meg gazdagon, és készen is vagyunk!

Ha tetszett az ez a világ legextrább húsvéti szendvicse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése