Szendvics

Grillezettpadlizsánosszendvicskecskesajttal

Grillezett padlizsános szendvics kecskesajttal

Hozzávalók
1 db
nagy padlizsán
300 g
kecskesajt
4 db
bagett
a paradicsomszószhoz
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
250 g
passata
1 tk
paradicsompüré
50 g
aszalt paradicsom
4 - 5 levél
friss bazsalikom
olívaolaj
só-bors

Elkészítés
Fotó: Tóásó KárolyA vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd ráaprítjuk a fokhagymát is, és további 5-8 percig alacsony lángon hőkezeljük. A paradicsompürével körbepirítjuk, majd beleöntjük a passatat, valamint az apróra vágott aszalt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, beletépkedjük a bazsalikom leveleit, és további 5-10 percig alacsony lángon főzzük.[caption id="attachment_12161824" align="aligncenter" width="1980"]
Fotó: Tóásó Károly[/caption]Felszeleteljük a padlizsánt, és intenzívebb lángon mindkét oldalát meggrillezzük. A kettévágott kiflit megkenjük a paradicsomszósszal, majd a kecskesajtból és a padlizsánból szeleteket pakolunk bele, és készen is vagyunk!

www.streetkitchen.hu

Valódi olasz ízvilág elevenedik meg ebben a szendvicsben, ráadásul sajt terén is mutatunk valami újdonságot, a megszokott parmezán-mozzarella vonalból kitörve!

Hozzávalók

1
1 db
nagy padlizsán
300 g
kecskesajt
4 db
bagett
a paradicsomszószhoz
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
250 g
passata
1 tk
paradicsompüré
50 g
aszalt paradicsom
4 - 5 levél
friss bazsalikom
olívaolaj
só-bors
Fotó: Tóásó KárolyA vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd ráaprítjuk a fokhagymát is, és további 5-8 percig alacsony lángon hőkezeljük. A paradicsompürével körbepirítjuk, majd beleöntjük a passatat, valamint az apróra vágott aszalt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, beletépkedjük a bazsalikom leveleit, és további 5-10 percig alacsony lángon főzzük.[caption id="attachment_12161824" align="aligncenter" width="1980"]
Fotó: Tóásó Károly[/caption]Felszeleteljük a padlizsánt, és intenzívebb lángon mindkét oldalát meggrillezzük. A kettévágott kiflit megkenjük a paradicsomszósszal, majd a kecskesajtból és a padlizsánból szeleteket pakolunk bele, és készen is vagyunk!

Ha tetszett a Grillezett padlizsános szendvics kecskesajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept