Street Kitchen

Retrófasírtoszsömle

Retró fasírtos zsömle
Retró fasírtos zsömle - Balatoni vonatozás

Hozzávalók
olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
A fasírthoz
200 ml
tej
1 db
szikkadt zsemle
200 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
(60 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
2 tk
őrölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt kömény
só, bors
3 ek
zsemlemorzsa a panírozáshoz
2 db
zsemle
2 ek
mustár
1 ek
paprikakrém
4 levél
fejes saláta
100 g
konzerv csalamádé
50 g
reszelt trappista
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)

Elkészítés

Először foglalkozzunk a retró fasírtos zsömle lelkével, a fasírttal! A fasírthoz első lépésként a tejbe beáztatjuk a szikkadt zsemlét, majd ha megszívta magát, jól kinyomkodjuk és hozzátesszük a darált húshoz. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és a többi alapanyaggal együtt szintén a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, majd a masszából két pogácsát formázunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Egy serpenyőben olajat melegítünk, közepes lángon kisütjük benne a fasírtokat, majd félretesszük egy tányérra. 

Ezek után már csak össze kell állítani a szendót. Félbevágjuk a zsemléket, az egyik felét megkenjük mustárral, a másik felét pedig paprikakrémmel. Az aljára megy a fejes saláta és a csalamádé. Erre tesszük a kissé kihűlt fasírtot, a tetejére meg a reszelt sajtot és a szeletelt lila hagymát. Ráborítjuk a kobakot, és szépen becsomagoljuk a húsvétról megmaradt szalvétába. Bepattintjuk a hűtőládába a dobozos sör, a limonádé, a főtt kukorica és a papírba csomagolt só mellé, és várjuk a pillanatot, hogy a gumimatrac felfújása és a horgászszék kipakolása után magunkévá tegyük eme csodás szendót.

retro-fasirtos-zsomle-12
Retró fasírtos zsömle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Még több szendvics:

Házi bagel szendvics sajtos, tépett csirkés töltelékkel

Maradékmentő tépett csirkés szendvics

Pulykás klubszendvics

www.streetkitchen.hu

A SK Outdoor támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Balatoni strandolásnál mindig nosztalgikus élmények cikáznak a fejemben és ez nincs másképp a beach-kajákkal sem. Előttem van, ahogy otthon „Mutika” összepakolja a szendót, jófajta hideg fasírttal, csalamádéval, sajttal, mustárral és a kihagyhatatlan paprikakrémmel.

Hozzávalók

2 főre
olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
A fasírthoz
200 ml
tej
1 db
szikkadt zsemle
200 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
(60 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
2 tk
őrölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt kömény
só, bors
3 ek
zsemlemorzsa a panírozáshoz
2 db
zsemle
2 ek
mustár
1 ek
paprikakrém
4 levél
fejes saláta
100 g
konzerv csalamádé
50 g
reszelt trappista
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)

Először foglalkozzunk a retró fasírtos zsömle lelkével, a fasírttal! A fasírthoz első lépésként a tejbe beáztatjuk a szikkadt zsemlét, majd ha megszívta magát, jól kinyomkodjuk és hozzátesszük a darált húshoz. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és a többi alapanyaggal együtt szintén a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, majd a masszából két pogácsát formázunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Egy serpenyőben olajat melegítünk, közepes lángon kisütjük benne a fasírtokat, majd félretesszük egy tányérra. 

Ezek után már csak össze kell állítani a szendót. Félbevágjuk a zsemléket, az egyik felét megkenjük mustárral, a másik felét pedig paprikakrémmel. Az aljára megy a fejes saláta és a csalamádé. Erre tesszük a kissé kihűlt fasírtot, a tetejére meg a reszelt sajtot és a szeletelt lila hagymát. Ráborítjuk a kobakot, és szépen becsomagoljuk a húsvétról megmaradt szalvétába. Bepattintjuk a hűtőládába a dobozos sör, a limonádé, a főtt kukorica és a papírba csomagolt só mellé, és várjuk a pillanatot, hogy a gumimatrac felfújása és a horgászszék kipakolása után magunkévá tegyük eme csodás szendót.

retro-fasirtos-zsomle-12
Retró fasírtos zsömle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Még több szendvics:

Házi bagel szendvics sajtos, tépett csirkés töltelékkel

Maradékmentő tépett csirkés szendvics

Pulykás klubszendvics

Ha tetszett a Retró fasírtos zsömle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept