Hozzávalók
A sonkához
- 60 g paradicsompüré
- só, bors
- 1 ½ ek méz
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 700 g pulykamell
Az összeállításhoz
- 8 szelet bacon
- 2 db tojás
- só, bors
- 8 szelet gouda sajt
- 4 - 6 levél római saláta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 20 g vaj
- 4 db sajtos stangli
A szendvicsszószhoz
- 80 g majonéz
- ½ db citrom
- 1 ek dijoni mustár
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek méz
Hozzávalók
A sonkához
- 60 g paradicsompüré
- só, bors
- 1 ½ ek méz
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 700 g pulykamell
Az összeállításhoz
- 8 szelet bacon
- 2 db tojás
- só, bors
- 8 szelet gouda sajt
- 4 - 6 levél római saláta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 20 g vaj
- 4 db sajtos stangli
A szendvicsszószhoz
- 80 g majonéz
- ½ db citrom
- 1 ek dijoni mustár
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek méz
A pulykamellsonka pácához kikeverjük a paradicsompürét sóval, borssal, mézzel, olívaolajjal, füstölt paprikával és zúzott fokhagymával. Miután a pulykamellet megtisztítottuk, alaposan bekenjük a páccal mindkét oldalát és egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a meghőmérő, amit a pulykamell legvastagabb részébe szúrtunk, 80 fokot mutat. Ez körülbelül 25-30 perc. Mikor letelt a sütési idő, a pulykamellet szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 20 percet, majd hűtőbe dobjuk legalább 4 órára de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen,
A baconszeletek mindkét oldalát olajozott serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd félrerakjuk őket a szendvics összeállításáig.
A tojásokat feltörjük, és egy keverőtálban alaposan felverjük sóval és borssal. Ezután kiolajozott serpenyőben 1-2 percig sütjük, majd megpakoljuk a sajtszeletekkel, lehúzzuk a lángról és lefedjük egy fedővel. Így elegendő hő marad a serpenyőben ahhoz, hogy a sajt megolvadjon és a tojás tökéletesre készüljön.
Kikeverjük a szendvicshez a szószt, amihez majonézt, dijoni mustárt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, sót, borsot, egy kevés mézet, illetve zúzott fokhagymát adunk. Ezt alaposan elkeverjük.
A kihűlt pulykamellet vékony szeletekre vágjuk.
A sajtos stanglikat háromfelé vágjuk, és egy kevés vajon alaposan lepirítjuk egy serpenyőben. Majd jöhet az összeállítás, amihez először a stangliszeleteket megkenjük a szósszal, aztán jöhetnek a salátalevelek, a paradicsomkarikák, egy-egy baconszelet, a felcsíkozott sajtos omlett és a házi pulyakmellsonka, majd összerakjuk a három emeletet, átszúrjuk hurkapálcákkal és elkészültünk.
Tipp: A maradék pulykamellsonkát nyugodtan használjátok más szendvicsekhez is!
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Hűtési idő: minimum 4 óra, de egy éjszaka a legjobb
Ha tetszett a pulykás klubszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tuti szendvics:
Maradékmentő tépett csirkés szendvics