Tészták

Aszaltparadicsomosvöröslencséspenne

Aszalt paradicsomos vöröslencsés penne

Hozzávalók
100 g
vöröslencse
250 ml
víz
1 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
140 g
paradicsompüré
60 g
aszalt paradicsom
cukor
bors
friss fűszerek oregano. bazsalikom
250 g
penne
víz a főzéshez

Elkészítés
Fotó: Szilágyi NóriA vöröslencsét felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, adunk hozzá egy csipet sót és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben, 1 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk.  Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, csipet cukorral és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel, végül pár perc alatt összefőzzük a megfőtt vöröslencsével.A tésztát közben forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a szószhoz keverjük. Ha kicsit sűrűbb lenne a szósz, a tészta főzővizéből keverünk hozzá 1-2 evőkanállal.[/spoiler]

www.streetkitchen.hu

A pastákat szinte mindenki szereti! Sokféleképpen variálhatóak és pikk-pakk elkészülnek. Ha te is egyetértesz ezzel, akkor az egyik kedvenced lehet majd ez a szuper, paradicsomos alapú vöröslencsés tésztaszósz, már csak az maradt hátra, hogy ki is próbáld!

Hozzávalók

2 főre
100 g
vöröslencse
250 ml
víz
1 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
140 g
paradicsompüré
60 g
aszalt paradicsom
cukor
bors
friss fűszerek oregano. bazsalikom
250 g
penne
víz a főzéshez
Fotó: Szilágyi NóriA vöröslencsét felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, adunk hozzá egy csipet sót és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben, 1 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk.  Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, csipet cukorral és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel, végül pár perc alatt összefőzzük a megfőtt vöröslencsével.A tésztát közben forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a szószhoz keverjük. Ha kicsit sűrűbb lenne a szósz, a tészta főzővizéből keverünk hozzá 1-2 evőkanállal.[/spoiler]

Ha tetszett az Aszalt paradicsomos vöröslencsés penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept