Tészták

Bajorkolbászosrakotttészta

Bajor kolbászos rakott tészta

Hozzávalók
300 g
bajor kolbász
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
400 g
rigatoni tészta
3 ek
bolti vörös pesztó
250 ml
passata
200 ml
főzőkrém
8 db
friss bazsalikomlevél a tálaláshoz

Elkészítés

A bajor kolbászos rakott tészta első lépéseként a kolbászokat kisebb darabokra vágjuk, majd egy aprítógépbe dobjuk, és addig daráljuk, míg egy morzsalékos állagot nem kapunk, azaz “darált húst” :D 

Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a darált kolbászt, és elkezdjük közepesen magas lángon pirítani. Ehhez hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk kb. 5 percig.

Közben felrakjuk főni a tésztát sós, lobogó vízben. A főzési idő kb. 7 perc, ennyi idő alatt al dentére fő a tészta. Ha készen van, leszűrjük, de egy merőkanálnyi főzővizet rakjunk félre, ez megy majd a raguba.

A kolbászos alaphoz kanalazzuk a pesztót, és felöntjük a passatával. Hozzáadjuk a főzővizet is, és 5-6 percig közepes lángon főzzük. Ezután mehet bele a főzőkrém, 2 perc alatt összerottyantjuk, majd beleöntjük a raguba a kifőtt tésztát, és alaposan elkeverjük. Hőálló edénybe öntjük, elegyengetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Bajor kolbászos rakott tésztaBajor kolbászos rakott tészta
Bajor kolbászos rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 15 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a sült tészta annyira szaftos és fullos, hogy innentől csak ezt akarod majd enni. Ráadásul az elkészítése is szuper egyszerű.

Hozzávalók

4 főre (egy 28x28 cm-es tepsihez)
300 g
bajor kolbász
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
400 g
rigatoni tészta
3 ek
bolti vörös pesztó
250 ml
passata
200 ml
főzőkrém
8 db
friss bazsalikomlevél a tálaláshoz

A bajor kolbászos rakott tészta első lépéseként a kolbászokat kisebb darabokra vágjuk, majd egy aprítógépbe dobjuk, és addig daráljuk, míg egy morzsalékos állagot nem kapunk, azaz “darált húst” :D 

Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a darált kolbászt, és elkezdjük közepesen magas lángon pirítani. Ehhez hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk kb. 5 percig.

Közben felrakjuk főni a tésztát sós, lobogó vízben. A főzési idő kb. 7 perc, ennyi idő alatt al dentére fő a tészta. Ha készen van, leszűrjük, de egy merőkanálnyi főzővizet rakjunk félre, ez megy majd a raguba.

A kolbászos alaphoz kanalazzuk a pesztót, és felöntjük a passatával. Hozzáadjuk a főzővizet is, és 5-6 percig közepes lángon főzzük. Ezután mehet bele a főzőkrém, 2 perc alatt összerottyantjuk, majd beleöntjük a raguba a kifőtt tésztát, és alaposan elkeverjük. Hőálló edénybe öntjük, elegyengetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Bajor kolbászos rakott tésztaBajor kolbászos rakott tészta
Bajor kolbászos rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Ha tetszett a Bajor kolbászos rakott tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept