A copfocska paprikáscsirke-szószban receptjének első lépése, hogy a zsírt felforrósítjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk, majd mehet a lábasba a babérlevél, az őrölt kömény, a daráltpaprika-krém, a fűszerpaprika, elkeverjük és felöntjük az alaplével. Amikor már forr, sózzuk, és közepesen erős hőfokon 15 percig főzzük.
A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük és enyhén átmossuk.
A mártást egy botmixer segítségével leturmixoljuk. A tejfölben elkeverjük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a szószból egy merőkanálnyit hozzárakunk a hőkiegyenlítés miatt, végül pedig besűrítjük vele a mártást. A megfőtt tésztát a szószba keverjük, egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a tűzhelyet.
Tálalásnál tejfölt kanalazunk a tésztára, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 30 perc