Tészták

Ímeatökéletesbolognaispagetti

Íme a tökéletes bolognai spagetti

Hozzávalók
3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 szál
angol zeller
(50 g/szál)
500 g
darált marhahús
150 ml
jó minőségű száraz vörösbor
250 ml
passzírozott paradicsom (passata)
bors
szerecsendió
2 levél
babérlevél
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
szárított kakukfű
1 csipet
szárított rozmaring
1 tk
worcester-szósz (opcionális)
3 dl
víz
100 ml
tej
400 g
spagetti
40 g
parmezán

Elkészítés
  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto.

  2. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik.

  3. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot, és opcionálisan kevés Worcester-szószt is.

  4. Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon egy órán át rotyogtatjuk.

  5. Titkos hozzávalóként beleöntjük a tejet, és még 10 percig főzzük.

  6. Tökéletes, al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal!

www.streetkitchen.hu

A bolognai spagetti a világ egyik legnépszerűbb étele, aminek receptjét milliók ismerik. Ennek ellenére kis világunk még mindig tele van instant bolognai alapokkal és porokkal, ami egészen felháborító. Így arra jutottunk, hogy még mindig nem késő megmutatni az oldalunkon a tökéletes receptet, amit mindenképp próbáljatok ki és rakjátok is el a kedvencek közé!

A bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól bevált változatotok, amit az egész család imád, miattunk ne változtassatok rajta. 

Hozzávalók

4 személyre
3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 szál
angol zeller
(50 g/szál)
500 g
darált marhahús
150 ml
jó minőségű száraz vörösbor
250 ml
passzírozott paradicsom (passata)
bors
szerecsendió
2 levél
babérlevél
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
szárított kakukfű
1 csipet
szárított rozmaring
1 tk
worcester-szósz (opcionális)
3 dl
víz
100 ml
tej
400 g
spagetti
40 g
parmezán

Elkészítés

  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto.

  2. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik.

  3. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot, és opcionálisan kevés Worcester-szószt is.

  4. Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon egy órán át rotyogtatjuk.

  5. Titkos hozzávalóként beleöntjük a tejet, és még 10 percig főzzük.

  6. Tökéletes, al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal!

bolognai spagetti

Bár nálunk a spagetti a megszokott tészta, Olaszországban ezt a szószt hagyományosan tagliatellével tálalják, mivel a szélesebb tészta jobban magába szívja a szaftot. Ha szeretnéd olaszosabbra venni a figurát, egy kis parmezánnal és pohár vörösborral tálald – garantáltan olyan lesz, mintha egy bolognai trattoriában vacsoráznál!

Csekkold ezeket a spagettiket is:

Villámgyors trapanese spagetti

Citromos-csirkés spagetti

Carbonara spagetti

Ha tetszett az íme a tökéletes bolognai spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése