Tészták

Kovászosuborkás,kapros,tőkehalastészta

Kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta

Hozzávalók
2 ek
étolaj
400 g
tőkehalfilé
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
kovászos uborka
300 ml
tejszín
1 tk
étkezési keményítő
50 ml
kovászosuborka-lé
1 csokor
friss kapor + a tálaláshoz
A tésztához
200 g
tagliatelle

Elkészítés

A kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta első lépéseként az olaj felét egy serpenyőbe öntjük. Amikor forró az olaj, beletesszük a kb. 5 cm-es darabokra vágott halat és sózzuk, borsozzuk. Közepesen erős hőfokon mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

A tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.

Az olaj másik felét is beleöntjük abba a serpenyőbe, amiben a hal is sült. A forró olajon 4 perc alatt megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a kb. 3 cm-es hasábokra vágott kovászos uborkát, majd 1 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és 1 percig forraljuk. 

A keményítőt elkeverjük az uborka levében és besűrítjük vele a szószt. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a leszűrt tésztát. A kész tésztát a hallal a tetején tálaljuk és néhány szál friss kaporral díszítjük.

kovaszos-uborkas-kapros-tokehalas-teszta-2
Kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több izgalmas recept kovászos uborkával:

Rántott kovászos uborka

Grillezett hátszín kovászos uborkás burgonyasalátával

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A balatoni nyaraknak köszönhetően jól tudjuk, hogy a savanykás koviubi és a frissen sült hal milyen jó párost alkot. De próbáltad már őket egy tésztaételben összehozni? Ha nem, akkor épp itt az ideje: ez a könnyű, mégis különleges pasta villámgyorsan elkészül.

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
400 g
tőkehalfilé
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
kovászos uborka
300 ml
tejszín
1 tk
étkezési keményítő
50 ml
kovászosuborka-lé
1 csokor
friss kapor + a tálaláshoz
A tésztához
200 g
tagliatelle

A kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta első lépéseként az olaj felét egy serpenyőbe öntjük. Amikor forró az olaj, beletesszük a kb. 5 cm-es darabokra vágott halat és sózzuk, borsozzuk. Közepesen erős hőfokon mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

A tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.

Az olaj másik felét is beleöntjük abba a serpenyőbe, amiben a hal is sült. A forró olajon 4 perc alatt megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a kb. 3 cm-es hasábokra vágott kovászos uborkát, majd 1 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és 1 percig forraljuk. 

A keményítőt elkeverjük az uborka levében és besűrítjük vele a szószt. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a leszűrt tésztát. A kész tésztát a hallal a tetején tálaljuk és néhány szál friss kaporral díszítjük.

kovaszos-uborkas-kapros-tokehalas-teszta-2
Kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több izgalmas recept kovászos uborkával:

Rántott kovászos uborka

Grillezett hátszín kovászos uborkás burgonyasalátával

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával

Ha tetszett a kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése