A kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta első lépéseként az olaj felét egy serpenyőbe öntjük. Amikor forró az olaj, beletesszük a kb. 5 cm-es darabokra vágott halat és sózzuk, borsozzuk. Közepesen erős hőfokon mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
A tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.
Az olaj másik felét is beleöntjük abba a serpenyőbe, amiben a hal is sült. A forró olajon 4 perc alatt megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a kb. 3 cm-es hasábokra vágott kovászos uborkát, majd 1 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és 1 percig forraljuk.
A keményítőt elkeverjük az uborka levében és besűrítjük vele a szószt. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a leszűrt tésztát. A kész tésztát a hallal a tetején tálaljuk és néhány szál friss kaporral díszítjük.

- Elkészítési idő: 20 perc