Hozzávalók
- 4 db kovászos uborka
- 200 g liszt
- 2 csipet só
- 2 db tojás
- 50 ml víz
- 100 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 150 g tejföl
- 1 ek csípőspaprika-krém
- 1 csipet cukor
Hozzávalók
- 4 db kovászos uborka
- 200 g liszt
- 2 csipet só
- 2 db tojás
- 50 ml víz
- 100 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 150 g tejföl
- 1 ek csípőspaprika-krém
- 1 csipet cukor
A rántott kovászos uborka esetében először az uborkákat negyedeljük, és papírtörlőn alaposan leszárítjuk. A panírozáshoz összekeverünk 100 gramm lisztet a sóval és a tojásokkal, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. A maradék lisztbe beleforgatjuk az ubikat, majd a masszába mártjuk, és azután forgatjuk a morzsába. Közepesen erős lángon kisütjük az olajban.
A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a paprikakrémmel és egy kis cukorral. Kell ez a kis édesség a sós-savanyú ízek mellé.
Ha tetszett a rántott kovászos uborka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!