Hirdetés
Bespájzolva

Rántott kovászos uborka

Hozzávalók

2
főre
+
4 db kovászos uborka
200 g liszt
2 csipet só
2 db tojás
50 ml víz
100 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

150 g tejföl
1 ek csípőspaprika-krém
1 csipet cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott kovászos uborka

Sokan ódzkodnak ettől a kajától, de ha jól van elkészítve, jobb ropogtatnivalót elképzelni sem tudunk egy hideg sör mellé. Ráadásul egy új felhasználást is adtunk a mindig csak pöri mellé fogyasztott kovi ubinak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 db kovászos uborka
200 g liszt
2 csipet só
2 db tojás
50 ml víz
100 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

150 g tejföl
1 ek csípőspaprika-krém
1 csipet cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rántott kovászos uborka esetében először az uborkákat negyedeljük, és papírtörlőn alaposan leszárítjuk. A panírozáshoz összekeverünk 100 gramm lisztet a sóval és a tojásokkal, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. A maradék lisztbe beleforgatjuk az ubikat, majd a masszába mártjuk, és azután forgatjuk a morzsába. Közepesen erős lángon kisütjük az olajban.

A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a paprikakrémmel és egy kis cukorral. Kell ez a kis édesség a sós-savanyú ízek mellé.

Rántott kovászos uborka

Ha tetszett a rántott kovászos uborka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások