Hirdetés
Bespájzolva

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával

Hozzávalók

2
főre
+
250 g kovászos uborka
175 ml kovászosuborka-lé
1 gerezd fokhagyma (kisebb)
250 g görög joghurt
só, bors
50 g kolbász

A betéthez

1 db kovászos uborka

A kapros salsa verdéhez

1 kis csokor kapor
1 kis csokor petrezselyem
100 ml olívaolaj
pár csepp citromlé

A tálaláshoz

1 kis csokor kapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával

Nyáron semmiféleképpen ne hagyjátok ki ezt a levest! A sör csak úgy csúszni fog mellé, és ha jéghidegen behűtve fogyasztjátok, szerintem nem fog csalódást okozni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g kovászos uborka
175 ml kovászosuborka-lé
1 gerezd fokhagyma (kisebb)
250 g görög joghurt
só, bors
50 g kolbász

A betéthez

1 db kovászos uborka

A kapros salsa verdéhez

1 kis csokor kapor
1 kis csokor petrezselyem
100 ml olívaolaj
pár csepp citromlé

A tálaláshoz

1 kis csokor kapor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A salsa verdéhez az alapanyagokat egy aprítógéppel krémesre zúzzuk.

A kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (valószínűleg sózni nem kell, mert elég sós az ubi). 

A kolbászt nagyon vékony karikákra vágjuk, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd kivesszük, és egy papírtörlőn leitatjuk. Hagyjuk hűlni, majd egy aprítógépben morzsa méretűre aprítjuk.

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával

A betéthez való kovászos uborkát apró kockákra vágjuk. A levest jéghidegen tálaljuk, megszórjuk a kolbászmorzsával és az uborkakockákkal, meglocsoljuk a salsa verdével és a kolbász zsírjával, majd egy pár levél kaprot teszünk rá.

Ha tetszett a kovászosuborka-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások