Hozzávalók
- 250 g kovászos uborka
- 175 ml kovászosuborka-lé
- 1 gerezd fokhagyma (kisebb)
- 250 g görög joghurt
- só, bors
- 50 g kolbász
A betéthez
- 1 db kovászos uborka
A kapros salsa verdéhez
- 1 kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 ml olívaolaj
- pár csepp citromlé
A tálaláshoz
- 1 kis csokor kapor
Hozzávalók
- 250 g kovászos uborka
- 175 ml kovászosuborka-lé
- 1 gerezd fokhagyma (kisebb)
- 250 g görög joghurt
- só, bors
- 50 g kolbász
A betéthez
- 1 db kovászos uborka
A kapros salsa verdéhez
- 1 kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 ml olívaolaj
- pár csepp citromlé
A tálaláshoz
- 1 kis csokor kapor
A salsa verdéhez az alapanyagokat egy aprítógéppel krémesre zúzzuk.
A kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (valószínűleg sózni nem kell, mert elég sós az ubi).
A kolbászt nagyon vékony karikákra vágjuk, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd kivesszük, és egy papírtörlőn leitatjuk. Hagyjuk hűlni, majd egy aprítógépben morzsa méretűre aprítjuk.
A betéthez való kovászos uborkát apró kockákra vágjuk. A levest jéghidegen tálaljuk, megszórjuk a kolbászmorzsával és az uborkakockákkal, meglocsoljuk a salsa verdével és a kolbász zsírjával, majd egy pár levél kaprot teszünk rá.
Ha tetszett a kovászosuborka-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!