Tészták

Krémesrakotttésztagombávalésspenóttal

Krémes rakott tészta gombával és spenóttal

Hozzávalók
300 g
szarvacska tészta
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 g
csiperkegomba (vagy más gombafajta)
3 marék
bébispenót
só, bors
szerecsendió
400 g
mascarpone
300 g
tejföl
2 gömb
mozzarella (2x125 g)

Elkészítés
[caption id="attachment_12159899" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát is, közben sózzuk, borsozzuk. Kis ideig még pirítjuk, majd rádobjuk a szeletekre vágott gombát és kb 8-10 percig kevergetve tovább pirítjuk. Ekkor mehet hozzá a spenót is, amit még pár percig hagyunk sülni. A mascarponét elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tepsi aljára rakjuk a tészta felét, erre jön a tejfölös mártás fele, majd a spenótos gombának szintén a fele, végül pár szelet mozzarella. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, majd 180 fokos sütőbe toljuk a tésztát és kb 35-40 perc alatt megsütjük.

www.streetkitchen.hu

A rakott tészták eléggé beleillenek a comfort food kategóriába és mivel úgy gondoljuk ezekre elég nagy szükség van, főleg a hűvösebb időszakokban, ezért igyekszünk minél több ilyennel kedveskedni nektek. Most egy brutálisan krémes rakott tészta receptet mutatunk, amit sok-sok gombával és spenótlevéllel turbóztunk fel.

Hozzávalók

1 20x29 cm-es tepsihez
300 g
szarvacska tészta
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 g
csiperkegomba (vagy más gombafajta)
3 marék
bébispenót
só, bors
szerecsendió
400 g
mascarpone
300 g
tejföl
2 gömb
mozzarella (2x125 g)
[caption id="attachment_12159899" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát is, közben sózzuk, borsozzuk. Kis ideig még pirítjuk, majd rádobjuk a szeletekre vágott gombát és kb 8-10 percig kevergetve tovább pirítjuk. Ekkor mehet hozzá a spenót is, amit még pár percig hagyunk sülni. A mascarponét elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tepsi aljára rakjuk a tészta felét, erre jön a tejfölös mártás fele, majd a spenótos gombának szintén a fele, végül pár szelet mozzarella. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, majd 180 fokos sütőbe toljuk a tésztát és kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a Krémes rakott tészta gombával és spenóttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept