Tészták

Lahmacun,atörökpizza

Lahmacun, a török pizza

Hozzávalók
240 g
bL-80-as kenyérliszt
1 db
tojás
30 ml
olívaolaj
1 tk
120 ml
tej
1 tk
cukor
2 tk
porélesztő
A feltéthez
4 - 5 db
paradicsom
1 fej
hagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
pár levél menta
1 tk
3 csipet
bors
1 tk
chilipehely
1 tk
szumák
1 mk
fahéj
180 g
darált marhahús
A tésztához

Elkészítés

A török pizza elkészítéséhez a tésztához a lisztet, a tojást, az olívaolajat és sót egy edénybe rakjuk. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, beleszórjuk az élesztőt, és pár percig hagyjuk pihenni. Végül az élesztős tej is mehet a liszthez, és indulhat a tészta dagasztása. Ha már szép sima, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. 

Közben a paradicsomokat kettévágjuk, kiszedjük a magokat és a belsejét, a húsát pedig egy aprítóba dobjuk. Mehet mellé a negyedelt vöröshagyma, fokhagyma, zöld fűszerek és a fűszerek is. Az egészet durvára zúzzuk, majd belekeverjük a darált marhahúst. 

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk. A tésztákat ovális vagy kör alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vékonyra. Elosztjuk rajtuk a darált húsos tölteléket, kissé bele is nyomkodjuk a tésztába. A tészta széleit lekenjük olívaolajjal, és egymás után berakjuk őket a 230 fokra előmelegített sütőbe, egyenként kb. 8-10 percre, amíg szépen megpirul a török pizza tészta széle. 

 

www.streetkitchen.hu

Bevallom őszintén, eddig valahogy elsiklottam e felett a recept felett, pedig nagyon jó. Jó vékony „pizzatészta” amibe belenyomkodunk egy fűszeres, paradicsomos, darált húsos sztorit, és megsütjük. Nagyon király, higgyétek el!

Hozzávalók

4 "pizzához"
240 g
bL-80-as kenyérliszt
1 db
tojás
30 ml
olívaolaj
1 tk
120 ml
tej
1 tk
cukor
2 tk
porélesztő
A feltéthez
4 - 5 db
paradicsom
1 fej
hagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
pár levél menta
1 tk
3 csipet
bors
1 tk
chilipehely
1 tk
szumák
1 mk
fahéj
180 g
darált marhahús
A tésztához

A török pizza elkészítéséhez a tésztához a lisztet, a tojást, az olívaolajat és sót egy edénybe rakjuk. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, beleszórjuk az élesztőt, és pár percig hagyjuk pihenni. Végül az élesztős tej is mehet a liszthez, és indulhat a tészta dagasztása. Ha már szép sima, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. 

Közben a paradicsomokat kettévágjuk, kiszedjük a magokat és a belsejét, a húsát pedig egy aprítóba dobjuk. Mehet mellé a negyedelt vöröshagyma, fokhagyma, zöld fűszerek és a fűszerek is. Az egészet durvára zúzzuk, majd belekeverjük a darált marhahúst. 

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk. A tésztákat ovális vagy kör alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vékonyra. Elosztjuk rajtuk a darált húsos tölteléket, kissé bele is nyomkodjuk a tésztába. A tészta széleit lekenjük olívaolajjal, és egymás után berakjuk őket a 230 fokra előmelegített sütőbe, egyenként kb. 8-10 percre, amíg szépen megpirul a török pizza tészta széle. 

 

Ha tetszett a Lahmacun, a török pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept