Tészták

Mascarponés,aszaltparadicsomos,baconöstészta

Mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta

Hozzávalók
150 ml
habtejszín
2 ek
olívaolaj
300 g
kockázott bacon
1 üveg
aszalt paradicsom
(280 g-os kiszerelés)
500 g
spagetti
500 g
mascarpone
bors
1 tk
oregánó
1 tk
bazsalikom
50 g
parmezán
A parmezánropogóshoz
50 g
parmezán
A tálaláshoz
4 db
bazsalikomlevél

Elkészítés

A mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta elkészítéséhez egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk a baconkockákat,majd hozzáadjuk a csíkokra

szeletelt aszalt paradicsomot és az olajából is öntünk hozzá egy kicsit. Kis pirítás után mehet bele a mascarpone és a tejszín is. Fűszerezzük borssal, oregánóval és bazsalikommal.

Amíg alacsony lángon rotyog a szósz, egy fazékban bő sós vizet forralunk, és feltesszük főni a tésztát. Mire al dentére fő a tészta, a szósz is elkészül, amihez végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt, majd összeforgatjuk a leszűrt spagettivel. 

A chipshez a parmezánt egy sütőpapírral fedett tányérra reszeljük, és 800 W-on 3-4 percig mikrózzuk. Tálaláskor tányérba szedjük a tésztát, és a parmezánchipsszel, illetve friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

mascarpones-aszalt-paradicsomos-baconos-teszta
Mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több recept, mert tésztából sosem elég:

Túrós tészta cannelloniból

Céklakrémes tészta feta sajttal

Citromos-kapris-cukkinis tészta

www.streetkitchen.hu

Horváth Geri, A Konyhafőnök döntőse egy egyszerű, mégis fullos tésztával készült az SK bázisára, amit akár egy sietős napon is simán összedobhattok.

Hozzávalók

4 főre
150 ml
habtejszín
2 ek
olívaolaj
300 g
kockázott bacon
1 üveg
aszalt paradicsom
(280 g-os kiszerelés)
500 g
spagetti
500 g
mascarpone
bors
1 tk
oregánó
1 tk
bazsalikom
50 g
parmezán
A parmezánropogóshoz
50 g
parmezán
A tálaláshoz
4 db
bazsalikomlevél

A mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta elkészítéséhez egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk a baconkockákat,majd hozzáadjuk a csíkokra

szeletelt aszalt paradicsomot és az olajából is öntünk hozzá egy kicsit. Kis pirítás után mehet bele a mascarpone és a tejszín is. Fűszerezzük borssal, oregánóval és bazsalikommal.

Amíg alacsony lángon rotyog a szósz, egy fazékban bő sós vizet forralunk, és feltesszük főni a tésztát. Mire al dentére fő a tészta, a szósz is elkészül, amihez végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt, majd összeforgatjuk a leszűrt spagettivel. 

A chipshez a parmezánt egy sütőpapírral fedett tányérra reszeljük, és 800 W-on 3-4 percig mikrózzuk. Tálaláskor tányérba szedjük a tésztát, és a parmezánchipsszel, illetve friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

mascarpones-aszalt-paradicsomos-baconos-teszta
Mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több recept, mert tésztából sosem elég:

Túrós tészta cannelloniból

Céklakrémes tészta feta sajttal

Citromos-kapris-cukkinis tészta

Ha tetszett a Mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept