Vega
Hozzávalók
- 2 db cékla (250 g/db)
- 200 g durum tagliatelle
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 1 ág rozmaring
- só
- 6 ek olívaolaj
- 2 ek skyr
A tálaláshoz
- 100 g feta sajt
- 1 ek extraszűz olívaolaj
- 1 mk kakukkfű
Hozzávalók
- 2 db cékla (250 g/db)
- 200 g durum tagliatelle
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 1 ág rozmaring
- só
- 6 ek olívaolaj
- 2 ek skyr
A tálaláshoz
- 100 g feta sajt
- 1 ek extraszűz olívaolaj
- 1 mk kakukkfű
A céklakrémes tésztához a céklák végeit levágjuk, majd héjastul alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük bő 1 órára. A megsült céklákat félretesszük, és ha kihűltek, megpucoljuk őket, így sokkal könnyebben eltávolítható a héjuk. Közben a durumtésztát forrásban lévő sós vízben feltesszük főni.
A kihűlt céklák kétharmad részét feldaraboljuk, és a turmixgépben pürésítjük a zúzott fokhagymával, 4 ek olívaolajjal, a citromlével, a felaprított rozmaringlevelekkel és a sóval. Pürésítés után hozzákeverjük a skyrt, de ha krémesebben szeretnénk, helyettesíthetjük mascarponéval, ricottával vagy ordával is, vagy könnyedebb ízvilágot is adhatunk neki joghurt vagy kefir hozzáadásával.
A félretett céklát kisebb kockákra vágva átfuttatjuk egy serpenyőben a maradék olívaolajon, hozzáadjuk a kifőtt és leszűrt tésztát, majd a végén a céklakrémet.
Tálaláskor megszórjuk a céklakrémes tésztát az apróra kockázott feta sajttal, meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal, és a tetejét meghintjük aprított kakukkfűvel.
Ha tetszett a céklakrémes tészta feta sajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A cékla rettentő egészséges zöldség, úgyhogy nem is szaporítjuk a szót, a céklakrémes tészta után jöhetnek a következő receptek is!
Pink céklás-csirkés-gombás chowder
Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével
Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel