Tészták

Nápolyikrumplistészta

Nápolyi krumplis tészta

Hozzávalók
500 g
krumpli
150 g
masni tészta
1 fej
vöröshagyma
150 g
koktélparadicsom
2 gerezd
fokhagyma
40 g
zsírszalonna
2 ág
friss rozmaring
1 szál
kisebb répa
2 szál
zellerszár
só, bors
olívaolaj
20 g
parmezán

Elkészítés

A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük. A krumplit felkockázzuk és sós vízben félpuhára főzzük. Egy nagy serpenyőben zsírjára pirítjuk az apróra vágott zsírszalonnát. Beledobjuk a rozmaringágakat és ha megpirult kivesszük  a zsírból. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, zellerszárat, répát és rádobjuk a megpirult szalonnára.

Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lepirítjuk az egészet, kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál olajon lepirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, majd kiszedjük a hagymás alapra. Szintén a serpenyőben 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk a krumplit a tésztával együtt. Ezután visszarakjuk a hagymás alapot és a sült koktélparit. Az egészet jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a sült rozmaringgal megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

“Pasta e patate alla napoletana” annyit tesz, hogy krumplis tészta nápolyi módra. Kicsit felejtsük el a mi paprikás változatunkat, helyette most csináljátok meg az olaszosabb verziót, több zöldséggel és ropogós szalonnával!

Hozzávalók

2 főre
500 g
krumpli
150 g
masni tészta
1 fej
vöröshagyma
150 g
koktélparadicsom
2 gerezd
fokhagyma
40 g
zsírszalonna
2 ág
friss rozmaring
1 szál
kisebb répa
2 szál
zellerszár
só, bors
olívaolaj
20 g
parmezán

A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük. A krumplit felkockázzuk és sós vízben félpuhára főzzük. Egy nagy serpenyőben zsírjára pirítjuk az apróra vágott zsírszalonnát. Beledobjuk a rozmaringágakat és ha megpirult kivesszük  a zsírból. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, zellerszárat, répát és rádobjuk a megpirult szalonnára.

Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lepirítjuk az egészet, kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál olajon lepirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, majd kiszedjük a hagymás alapra. Szintén a serpenyőben 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk a krumplit a tésztával együtt. Ezután visszarakjuk a hagymás alapot és a sült koktélparit. Az egészet jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a sült rozmaringgal megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Nápolyi krumplis tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept