Tészták

Sprotnis-paradicsomostészta

Sprotnis-paradicsomos tészta

Hozzávalók
20 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
0.5 db
chilipaprika
3 gerezd
fokhagyma
150 ml
száraz fehérbor
400 g
konzerv darabolt paradicsom
600 ml
víz
250 g
penne
só, bors
320 g
konzerv paradicsomos sprotni
2 ek
kapribogyó
100 g
fekete olajbogyó
0.5 db
citrom
2 ág
friss bazsalikom

Elkészítés

Olajat melegítünk egy serpenyőben, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a karikára vágott chilit és a felszeletelt fokhagymát, majd 3 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd 1 perc után a darabolt paradicsommal és a vízzel.

Ha felforrt, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Időnként átkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Belekeverjük a tésztába a sprotnit, a kapribogyót és az olajbogyót, végül belefacsarjuk a citrom levét. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük és reszelünk rá egy kevés citrom héjat.

Sprotnis-paradicsomos tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több halas tészta:

Puttanesca penne

Tonhalas-kukoricás penne

Tonhalas-spenótos spagetti vörös pesztóval

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mostantól piknik közben sem kell lemondanod a főtételről, már ha rendelkezel egy kis kemping “tűzhellyel”. Ha nem, akkor se mondj le erről az egyserpenyős ételről, otthon is szuperül fog működni.

Hozzávalók

4 főre
20 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
0.5 db
chilipaprika
3 gerezd
fokhagyma
150 ml
száraz fehérbor
400 g
konzerv darabolt paradicsom
600 ml
víz
250 g
penne
só, bors
320 g
konzerv paradicsomos sprotni
2 ek
kapribogyó
100 g
fekete olajbogyó
0.5 db
citrom
2 ág
friss bazsalikom

Olajat melegítünk egy serpenyőben, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a karikára vágott chilit és a felszeletelt fokhagymát, majd 3 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd 1 perc után a darabolt paradicsommal és a vízzel.

Ha felforrt, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Időnként átkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Belekeverjük a tésztába a sprotnit, a kapribogyót és az olajbogyót, végül belefacsarjuk a citrom levét. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük és reszelünk rá egy kevés citrom héjat.

Sprotnis-paradicsomos tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több halas tészta:

Puttanesca penne

Tonhalas-kukoricás penne

Tonhalas-spenótos spagetti vörös pesztóval

Ha tetszett a Sprotnis-paradicsomos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept