A sütőtökös-mascarponés tészta ragujához egy forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk az olajon a 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a vékony karikára vágott póréhagymát és a szeletelt fokhagymát is. 1 perc pirítás után kiszedjük a ragut egy tányérba és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékra rárakjuk a 1,5 cm-es kockára vágott sütőtököt, 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és alacsony hőfokon 10-15 perc alatt megpároljuk. (A puhulást nagyban befolyásolja, hogy milyen érett tökkel dolgozunk.) Amikor megpuhult a tök, mehet rá a mascarpone, elkeverjük, hozzáadjuk a félretett csirkés-hagymás ragut, és 2 perc alatt összefőzzük.
A farfalle tésztát bő sós vízben 6-8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük az olívaolajjal. Tányérba szedjük a tésztát, rámerjük a sütőtökös csirkeragut, és a tetejét megszórjuk finomra aprított snidlinggel.

- Elkészítési idő: 40 perc