Hozzávalók
- 200 g bulgur
- 4 ek étolaj
- 2 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 g sütőtök
- 1 db kápia paprika (130 g/db)
- 400 g hámozott paradicsom konzerv
- só
- 2 ek garam masala fűszerkeverék
- 1 ek méz
- 300 g laktózmentes joghurt
A tálaláshoz
- 100 g laktózmentes joghurt
- 1 ek pirított tökmag
- ½ csokor koriander
- ½ db citrom
Hozzávalók
- 200 g bulgur
- 4 ek étolaj
- 2 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 g sütőtök
- 1 db kápia paprika (130 g/db)
- 400 g hámozott paradicsom konzerv
- só
- 2 ek garam masala fűszerkeverék
- 1 ek méz
- 300 g laktózmentes joghurt
A tálaláshoz
- 100 g laktózmentes joghurt
- 1 ek pirított tökmag
- ½ csokor koriander
- ½ db citrom
A bulguros sütőtökraguhoz első körben a bulgurt enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lefedve melegen tartjuk tálalásig.
A zöldségraguhoz egy lábosban, közepes hőmérsékleten megpirítjuk az olajon a cikkekre vágott lila hagymát és a szeletelt fokhagymát. Erre mehet rá az előzőleg megpucolt és 1 cm-es kockára vágott sütőtök, és további 2 percig pirítjuk. Hozzádobjuk a szintén 1 cm-es kockára vágott kápia paprikát és a hámozott paradicsomot. Sózzuk, és ízesítjük a garam masalával és a mézzel. Addig főzzük, míg a sütőtök meg nem puhul. Utolsó fázisként lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a joghurtot.
Tálaláskor tányérba szedjük a bulgurt, és egy mélyedést alakítunk ki benne. Ebbe kanalazuk a raguból, és teszünk még a tetejére joghurtot, pirított tökmagot, pár levél koriandert, mellé pedig egy cikk citromot is.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a bulguros sütőtökragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Te is imádod a sütőtököt? A bulguros sütőtökragu után próbáld ki többi receptünket is!
Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel