Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- 4 ek olívaolaj
- 1 mk római kömény
- 3 csipet Cayenne-bors
- só, bors
- 135 g quinoa
- 280 ml víz vagy zöldségalaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g dió
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- 4 ek olívaolaj
- 1 mk római kömény
- 3 csipet Cayenne-bors
- só, bors
- 135 g quinoa
- 280 ml víz vagy zöldségalaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g dió
- ½ db citrom leve
A sütőtökös quinoasaláta első lépéseként a sütőtököt meghámozzuk, kisebb, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba rakjuk. Ráöntjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben a quinoát enyhén sós és borsos vízben vagy zöldségalaplében megfőzzük, majd leszűrjük. A kihűlt quinoát összekeverjük a sült sütőtökkel, a durvára vágott petrezselyemmel és a szintén durvára vágott dióval. Meglocsoljuk kevés citromlével, és már ehetjük is. Melegen és hidegen is nagyon finom!
- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a sütőtökös quinoasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Tudtátok, hogy a quinoa egy szuper egészséges alapanyag és érdemes minél többször helyettesíteni vele a megszokott köreteket? De nemcsak önmagában készíthetitek, hanem salátákat is összedobhattok belőle. Ha a sütőtök után valami mással dobnátok fel, ezeket a recepteket is próbáljátok ki:
Sokmagvas quinoasaláta grillezett sárgabarackkal
Quinoasaláta sült zöldségekkel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 44 g
Kalória: 654 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 34.5 g
Szénhidrát: 105.4 g
Zsír: 88.1 g
Kalória: 1308.2 kcal