A szaftos nokedlihez először elkészítjük a túrós részt. Ehhez a juhtúrót egy nagyobb tálba szedjük és összekeverjük a tejföllel. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben, közepes lángon megdinszteljük egy kevés kacsazsíron. Az elkészült hagymát a kacsazsírral együtt a túróhoz keverjük. A bacont felcsíkozzuk, majd ugyanabban a serpenyőben, amiben a hagyma is pirult, közepes lángon megpirítjuk és szintén a túróhoz keverjük. Az egészet sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Felteszünk egy nagyobb lábas vizet forrni, amit enyhén megsózunk. A tojásokat egy tálba törjük, felöntjük a vízzel és ízesítjük egy csipet sóval. A tojást alaposan összekeverjük a vízzel, majd a lisztet folyamatosan hozzáadagoljuk. Az előmelegített vizet kisebb hőfokra kapcsoljuk, hogy a víz ne bugyogjon. Nokedliszaggató segítségével a vízbe szaggatjuk a tésztát, és amint feljöttek a víz felszínére a kis nokedlik, lecsöpögtetjük, majd a túrós töltelékre szedjük. Alaposan elkeverjük, és egy kerámiatepsibe simítjuk a masszát.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha szükséges, a sajtot az utolsó 2 percben a tetejére grillezhetjük. Tálalásnál a kész ételt alaposan megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc