Hozzávalók
- 350 g sütőtök
- só, bors
- 180 g kolozsvári szalonna
- 3 db tojás
- 400 g finomliszt
- 250 g túró
A tálaláshoz
- 4 ek tejföl
- ½ fej lila hagyma (120 g/fej)
Sütőtökös nokedli túróval és szalonnapörccel
Hozzávalók
- 350 g sütőtök
- só, bors
- 180 g kolozsvári szalonna
- 3 db tojás
- 400 g finomliszt
- 250 g túró
A tálaláshoz
- 4 ek tejföl
- ½ fej lila hagyma (120 g/fej)
A sütőtököt felkockázzuk, és puhára főzzük annyi sós vízben, ami épp ellepi. Ha megpuhult a tök, a vízzel együtt leturmixoljuk, és hagyjuk kihűlni.
A szalonnát felkockázzuk, és közepes lángon elkezdjük kipirítani a zsírját egy nagyobb serpenyőben. Közben felrakunk melegedni egy lábosban bő sós vizet a galuskának.
Ha lehűlt a leturmixolt tök, beleütjük a tojásokat, egy habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzászórjuk a lisztet is. Ha kell, még sózzuk a masszát, és nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a forró vízbe. Mikor feljött a víz tetejére, leszűrjük és kicsit átmossuk hideg vízzel.
A szalonnapörcöt kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron elkezdjük lepirítani az átmosott nokedlit. Mikor már itt-ott szép barnára pirult, beleszórjuk a túrót és a szalonnát, és tovább pirítjuk 1 percig. Tejföllel és finomra vágott lila hagymával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a sütőtökös nokedli túróval és szalonnapörccel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!