Tészták

Szuperzöldtésztasaláta

Szuperzöld tésztasaláta

Hozzávalók
A pesztóhoz
1 csokor
bazsalikom
50 g
hántolt, natúr tökmag
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
50 g
parmezán
75 ml
olívaolaj
A salátához
120 g
ceruzabab
150 g
cukorborsó
2 ek
olívaolaj
300 g
teljes kiőrlésű fusilli
100 g
fagyasztott zöldborsó
6 szál
zöld spárga
40 g
rukkola
120 g
vizes mozzarella

Elkészítés

A szuperzöld tésztasaláta első lépéseként a házi pesztó készítését érdemes hűtéssel kezdeni: a krémhez használandó olívaolajat hűtsük le, és amennyiben aprítógépben szeretnénk készíteni, akkor ennek a kését is tegyük a hűtőbe. Ezzel megelőzhetjük, hogy később az oxidáció miatt elsötétedjen és keserűvé váljon a krém.

Az aprítógépbe beletépkedjük a bazsalikomleveleket, beleszórjuk a tökmagot – amit előtte szárazon meg is piríthatunk, csak hagyjuk utána kihűlni! –, a szeletelt fokhagymát, a citrom kifacsart levét, a lereszelt parmezánt, sót, valamint az olívaolajat. Egynemű állagúra zúzzuk a gépben, majd a kész pesztót a hűtőbe tesszük.

A ceruzababot és a cukorborsót kisebb darabokra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajjal kikent serpenyőben, nagyobb lángon megpirítjuk. Néhány perc elegendő neki, akkor jó, ha még ropogósak maradnak a zöldségek. Pirítás közben sózzuk, és ha kész, félretesszük hűlni.

A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük, majd a főzés utolsó 2-3 percében hozzáadjuk a zöldborsót és a kisebb darabokra vágott spárgát. A tészta főzővizéből félreteszünk egy keveset, majd a zöldségeket a tésztával együtt leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. 

Jöhet is az összeállítás: a zöldborsós-spárgás tésztát összeforgatjuk a pesztóval, hozzáadjuk a cukorborsót és a ceruzababot és belekeverjük a friss rukkolát. Ha a keverésnél túl sűrűnek érezzük a pesztót, a félretett és időközben kihűlt tésztafőzővízzel lehet rajta lazítani egy kicsit. Tálalásnál a tetejére tépkedjük a mozzarellát és meglocsoljuk a maradék 1 evőkanál olívaolajjal.

szuperzold-tesztasalata
Szuperzöld tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több tésztasaláta:

Áfonyás-brokkolis tésztasaláta

Hideg ázsiai tésztasaláta

BLT tésztasaláta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Amikor már azt hinnéd, hogy kimaxoltad a tésztavariációk számát, akkor jövök, hogy ezzel a recepttel bebizonyítsam, bőven van még mit megkóstolni! Teljes értékű egytálétel – hidegen a legjobb!

Hozzávalók

4 főre
A pesztóhoz
1 csokor
bazsalikom
50 g
hántolt, natúr tökmag
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
50 g
parmezán
75 ml
olívaolaj
A salátához
120 g
ceruzabab
150 g
cukorborsó
2 ek
olívaolaj
300 g
teljes kiőrlésű fusilli
100 g
fagyasztott zöldborsó
6 szál
zöld spárga
40 g
rukkola
120 g
vizes mozzarella

A szuperzöld tésztasaláta első lépéseként a házi pesztó készítését érdemes hűtéssel kezdeni: a krémhez használandó olívaolajat hűtsük le, és amennyiben aprítógépben szeretnénk készíteni, akkor ennek a kését is tegyük a hűtőbe. Ezzel megelőzhetjük, hogy később az oxidáció miatt elsötétedjen és keserűvé váljon a krém.

Az aprítógépbe beletépkedjük a bazsalikomleveleket, beleszórjuk a tökmagot – amit előtte szárazon meg is piríthatunk, csak hagyjuk utána kihűlni! –, a szeletelt fokhagymát, a citrom kifacsart levét, a lereszelt parmezánt, sót, valamint az olívaolajat. Egynemű állagúra zúzzuk a gépben, majd a kész pesztót a hűtőbe tesszük.

A ceruzababot és a cukorborsót kisebb darabokra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajjal kikent serpenyőben, nagyobb lángon megpirítjuk. Néhány perc elegendő neki, akkor jó, ha még ropogósak maradnak a zöldségek. Pirítás közben sózzuk, és ha kész, félretesszük hűlni.

A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük, majd a főzés utolsó 2-3 percében hozzáadjuk a zöldborsót és a kisebb darabokra vágott spárgát. A tészta főzővizéből félreteszünk egy keveset, majd a zöldségeket a tésztával együtt leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. 

Jöhet is az összeállítás: a zöldborsós-spárgás tésztát összeforgatjuk a pesztóval, hozzáadjuk a cukorborsót és a ceruzababot és belekeverjük a friss rukkolát. Ha a keverésnél túl sűrűnek érezzük a pesztót, a félretett és időközben kihűlt tésztafőzővízzel lehet rajta lazítani egy kicsit. Tálalásnál a tetejére tépkedjük a mozzarellát és meglocsoljuk a maradék 1 evőkanál olívaolajjal.

szuperzold-tesztasalata
Szuperzöld tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több tésztasaláta:

Áfonyás-brokkolis tésztasaláta

Hideg ázsiai tésztasaláta

BLT tésztasaláta

Ha tetszett a Szuperzöld tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept