Vegetáriánus ételek

Krémessültcékla

Krémes sült cékla

Hozzávalók
1 kg
cékla
50 g
vaj
1 gerezd
fokhagyma
25 g
liszt
300 ml
tejszín
só, bors
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt kömény
30 g
parmezán
friss petrezselyem

Elkészítés
A céklákat megmossuk és egyesével alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5- 2 órán át sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A héját leszedjük és kis cikkekre vágjuk. Egy kisebb tepsibe rakjuk. Besamelt készítünk, csak most tejszínnel: a vajat egy lábasban felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és a tejszínnel felhúzva homogén mártást főzünk belőle, közben egy habverővel kevergetjük.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk  a fűszerekkel és belereszeljük a parmezán felét. Ezt öntjük rá a céklára. Ráreszeljük a maradék parmezánt és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg picit aranybarna nem lesz a teteje. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha szeretitek a céklát, próbáljátok ki köretként ezt a brutálisan krémes sült változatot, nemcsak az íze de az állaga és a színe miatt is! :P

Hozzávalók

4 személyre
1 kg
cékla
50 g
vaj
1 gerezd
fokhagyma
25 g
liszt
300 ml
tejszín
só, bors
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt kömény
30 g
parmezán
friss petrezselyem
A céklákat megmossuk és egyesével alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5- 2 órán át sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A héját leszedjük és kis cikkekre vágjuk. Egy kisebb tepsibe rakjuk. Besamelt készítünk, csak most tejszínnel: a vajat egy lábasban felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és a tejszínnel felhúzva homogén mártást főzünk belőle, közben egy habverővel kevergetjük.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk  a fűszerekkel és belereszeljük a parmezán felét. Ezt öntjük rá a céklára. Ráreszeljük a maradék parmezánt és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg picit aranybarna nem lesz a teteje. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a krémes sült cékla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése