A laskagomba-paprikás recept első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd további 3 percig pirítjuk. Felöntjük 100 ml vízzel, és addig főzzük, amíg zsírjára nem pirul az alap. Ekkor megismételjük a felöntést, hogy jobban szétfőjenek a zöldségek. Megszórjuk az alapot a fűszerpaprikával, a köménnyel, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nagyobb, kb. 3 cm-es darabokra vágott laskagombát, a paprikakrémet és a pritaminpaprikát. Közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk, majd az alapléből hozzáadunk 600 ml-t. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon 20 percig főzzük.
Amíg fő a paprikás, elkészítjük a nokedlit. Bő, sós vizet forralunk, majd egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a sót és a vizet, és egy fakanál segítségével gyors, határozott keverő mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Egy nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztát a vízbe, és 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, kanalazunk hozzá kb. 1 dl-t a pörkölt levéből, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele az ételt. Az így elkészült paprikást a nokedlivel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc