Vegetáriánus ételek

Levelestésztábatöltötttofufasírt

Leveles tésztába töltött tofufasírt

Hozzávalók
A kétféle burgonyapüréhez
650 g
burgonya
200 g
cékla
250 g
paszternák
100 g
margarin
A vegán jus-höz
1 db
narancs
4 szál
zsálya
1 ek
barna cukor
1 ek
paradicsompüré
1 ek
gochujang
(koreai chilipaszta)
3 ek
sötét szójaszósz
1 l
zöldségalaplé
A tofufasírthoz
350 g
füstölt tofu
70 g
panko morzsa
120 g
aprított dió
2 ek
sötét szójaszósz
bors
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
keményítő
6 szál
zsálya
1 ek
paradicsompüré
1 csomag
bolti leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
2 ek
margarin
1 ek
szójatej

Elkészítés

A fine-diningos tofufasírt elkészítéséhez előbb a burgonyát megpucoljuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk és sós vízben felrakjuk főni. Két másik edény vízben is felrakjuk a zöldségeket: az egyikben a 1,5 cm-es kockára vágott tisztított céklát, a másikban pedig a szintén 1,5 cm-es kockára vágott paszternákot főzzük puhára enyhén sós vízben.

A megfőtt zöldségeket leszűrjük. A céklát krémesre turmixoljuk 50 g margarinnal, és a paszternákkal is ugyanígy járunk el. A megfőtt, leszűrt burgonyát krumplinyomóval alaposan áttörjük, hogy szép egynemű legyen. Ezután kettéosztjuk, az egyik részét hozzákeverjük a céklapüréhez, a másik részét pedig a paszternákpüréhez. Mindkettőnél beállítjuk az ízeket egy kevés sóval, majd tálalásig félrerakjuk.

A vegán jus-höz egy nagyobb lábasba dobjuk az 1 cm-es szeletekre vágott narancsot, az aprított zsályát, a barna cukrot, a paradicsompürét, a gochujangot (de bármilyen csípős paszta megfelel), a szójaszószt és felöntjük a zöldségalaplével. Magas lángon, fedő nélkül főzzük 50-60 percig. Ezalatt a negyedére redukálódik, azaz besűrűsödik a folyadék. Végül átszűrjük egy szűrőn, hogy egy szép selymes, sűrű mártást kapjunk.

A fasírthoz a tofut összemorzsoljuk egy tálban, majd hozzáadjuk a panko morzsát, az aprított diót, a szójaszószt, a borsot, a zúzott fokhagymát, a keményítőt, a finomra aprított zsályaleveleket és a paradicsompürét, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egy formázható masszát kapunk. Előkapjuk a leveles tésztát a hűtőből, kitekerjük és a hosszabbik rész elejére helyezzük a tofus masszából formázott hengerünket. Innen indulva feltekerjük a leveles tésztát, és az összeillesztésnél lezárjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az összeillesztéssel lefelé a hengerünket, lekenjük egy kis olvasztott margarin és növényi tej keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Sütés után 15 percet hagyjuk pihenni, mielőtt szeletelnénk.

A kész tofufasírtból szeleteket a vágunk, kettesével tányérokra pakoljuk, mellé szedünk a kétféle burgonyapüréből és meglocsoljuk a vegán jus-vel.

leveles-tesztaba-toltott-tofufasirt
Leveles tésztába töltött tofufasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc
  • Pihentetés: 15 perc

Hús helyett inkább tofut szoktál enni? Akkor a leveles tésztába töltött tofufasírt mellett ezeket is próbáld ki!

Tofus-zöldbabos stir fry

Mogyoróvajas sült tofu mangós salsával, pirított rizzsel

Szezámos pak choi és kelbimbósaláta tofuval

www.streetkitchen.hu

Öveket becsatolni, fullos vegán fine dining utazásra indulunk! Legalábbis nekem ez egy fenszibb vegán kajának számít, és biztos, hogy ti is nagyot villanthattok vele.

Hozzávalók

4 főre
A kétféle burgonyapüréhez
650 g
burgonya
200 g
cékla
250 g
paszternák
100 g
margarin
A vegán jus-höz
1 db
narancs
4 szál
zsálya
1 ek
barna cukor
1 ek
paradicsompüré
1 ek
gochujang
(koreai chilipaszta)
3 ek
sötét szójaszósz
1 l
zöldségalaplé
A tofufasírthoz
350 g
füstölt tofu
70 g
panko morzsa
120 g
aprított dió
2 ek
sötét szójaszósz
bors
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
keményítő
6 szál
zsálya
1 ek
paradicsompüré
1 csomag
bolti leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
2 ek
margarin
1 ek
szójatej

A fine-diningos tofufasírt elkészítéséhez előbb a burgonyát megpucoljuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk és sós vízben felrakjuk főni. Két másik edény vízben is felrakjuk a zöldségeket: az egyikben a 1,5 cm-es kockára vágott tisztított céklát, a másikban pedig a szintén 1,5 cm-es kockára vágott paszternákot főzzük puhára enyhén sós vízben.

A megfőtt zöldségeket leszűrjük. A céklát krémesre turmixoljuk 50 g margarinnal, és a paszternákkal is ugyanígy járunk el. A megfőtt, leszűrt burgonyát krumplinyomóval alaposan áttörjük, hogy szép egynemű legyen. Ezután kettéosztjuk, az egyik részét hozzákeverjük a céklapüréhez, a másik részét pedig a paszternákpüréhez. Mindkettőnél beállítjuk az ízeket egy kevés sóval, majd tálalásig félrerakjuk.

A vegán jus-höz egy nagyobb lábasba dobjuk az 1 cm-es szeletekre vágott narancsot, az aprított zsályát, a barna cukrot, a paradicsompürét, a gochujangot (de bármilyen csípős paszta megfelel), a szójaszószt és felöntjük a zöldségalaplével. Magas lángon, fedő nélkül főzzük 50-60 percig. Ezalatt a negyedére redukálódik, azaz besűrűsödik a folyadék. Végül átszűrjük egy szűrőn, hogy egy szép selymes, sűrű mártást kapjunk.

A fasírthoz a tofut összemorzsoljuk egy tálban, majd hozzáadjuk a panko morzsát, az aprított diót, a szójaszószt, a borsot, a zúzott fokhagymát, a keményítőt, a finomra aprított zsályaleveleket és a paradicsompürét, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egy formázható masszát kapunk. Előkapjuk a leveles tésztát a hűtőből, kitekerjük és a hosszabbik rész elejére helyezzük a tofus masszából formázott hengerünket. Innen indulva feltekerjük a leveles tésztát, és az összeillesztésnél lezárjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az összeillesztéssel lefelé a hengerünket, lekenjük egy kis olvasztott margarin és növényi tej keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Sütés után 15 percet hagyjuk pihenni, mielőtt szeletelnénk.

A kész tofufasírtból szeleteket a vágunk, kettesével tányérokra pakoljuk, mellé szedünk a kétféle burgonyapüréből és meglocsoljuk a vegán jus-vel.

leveles-tesztaba-toltott-tofufasirt
Leveles tésztába töltött tofufasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc
  • Pihentetés: 15 perc

Hús helyett inkább tofut szoktál enni? Akkor a leveles tésztába töltött tofufasírt mellett ezeket is próbáld ki!

Tofus-zöldbabos stir fry

Mogyoróvajas sült tofu mangós salsával, pirított rizzsel

Szezámos pak choi és kelbimbósaláta tofuval

Ha tetszett a Leveles tésztába töltött tofufasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept