Hozzávalók
A tofuhoz
- 40 g földimogyoró
- 4 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ ek keményítő
- 1 ek juharszirup
- 30 g krémes mogyoróvaj
- 1 db lime leve
- őrölt bors
- 1 tk chilipor
- 400 g tofu
A pirított rizshez
- 200 g rizs
- 20 ml kókuszolaj
- 2 tk kurkuma
- só, bors
- 2 tk chilipor
A salsához
- 1 fej lila hagyma (130 g/fej)
- 180 g piros kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 10 - 12 db savanyított jalapeno
- 1 db chilipaprika
- 2 db érett mangó
- 1 db lime
- 1 csokor friss koriander
- só, bors
Hozzávalók
A tofuhoz
- 40 g földimogyoró
- 4 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ ek keményítő
- 1 ek juharszirup
- 30 g krémes mogyoróvaj
- 1 db lime leve
- őrölt bors
- 1 tk chilipor
- 400 g tofu
A pirított rizshez
- 200 g rizs
- 20 ml kókuszolaj
- 2 tk kurkuma
- só, bors
- 2 tk chilipor
A salsához
- 1 fej lila hagyma (130 g/fej)
- 180 g piros kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 10 - 12 db savanyított jalapeno
- 1 db chilipaprika
- 2 db érett mangó
- 1 db lime
- 1 csokor friss koriander
- só, bors
A mogyoróvajas sült tofu recept első lépéseként a tofu pácát készítjük el. Ehhez a földimogyorót finomra aprítjuk és egy tálba dobjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a zúzott fokhagymát, a keményítőt, a juharszirupot, a mogyoróvajat, a lime levét, borsot és a chiliport, és alaposan elkeverjük. Ha túl sűrű a marinádunk, felhúzhatjuk egy kevés vízzel. Beleforgatjuk a kockára vágott tofut, majd mehet egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A rizst bő sós vízben megfőzzük, majd mikor megpuhult, leszűrjük. Kókuszolajat hevítünk egy serpenyőben, beledobjuk a rizst, mehetnek hozzá a fűszerek, alaposan elkeverjük, és hagyjuk magas lángon pirulni. Néha kicsit átmozgatjuk a rizst, és amikor kicsit megkapta a hő a rizst, lehúzzuk a tűzről.
A lila hagymát, a kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a jalapenót, a chilit és a mangót 0,5 cm-es kockákra aprítjuk, majd elkeverjük a lime levével és a finomra aprított korianderrel, és sózzuk, borsozzuk.
Jöhet is a tálalás: tányérra halmozzuk a rizst, mellé kanalazzuk a salsát és megpakoljuk a sült tofukockákkal.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a mogyoróvajas tofu recept mangós salsával és pirított rizzsel, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bírod a húsmentes kajákat? Még több izgalmas tofu recept vár az oldalunkon:
Színes káposztafőzelék tofuval
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 30 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 37 g
Kalória: 596 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 60.46 g
Szénhidrát: 78.1 g
Zsír: 74.55 g
Kalória: 1191.19 kcal