Vegetáriánus ételek

Medvehagymáslasagne

Medvehagymás lasagne

Hozzávalók
40 g
vaj
120 g
vaj
A medvehagymás raguhoz
20 ml
olívaolaj
2 - 4 gerezd
fokhagyma
400 g
medvehagyma
só, bors
250 g
ricotta
A besamelhez
120 g
liszt
1200 ml
tej
só, bors
szerecsendió
25 g
parmezán
Az összeállításhoz
15 g
parmezán
250 g
lasagne tészta

Elkészítés
A medvehagymás lasagne-hoz először az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a zúzott fokhagymát, majd a nagyobb darabokra vágott medvehagymát. Megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd ha kihűlt, elkeverjük benne a ricottát.[caption id="" align="alignnone" width="1913"]
medvehagymás lasagne
A medvehagymás lasagne elkészítése[/caption]A besamelhez a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró tejet. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és a parmezánt, majd felforraljuk.
medvehagymás lasagne
A tepsit kivajazzuk, eloszlatjuk benne a besamel egyharmadát, ráteszünk egy réteg tésztát, erre pedig a ricottás krém felét. Erre újabb adag tészta jön, majd a maradék ricottás-medvehagymás krém, a maradék besamel fele, még egy utolsó réteg tészta, erre is jöhet az utolsó adag besamel, majd  reszelt parmezán. 180 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük, majd fél órát pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
medvehagymás lasagne

Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Medvehagymás rakott krumpliMedvehagymás-sajtos csavartMedvehagymás vega pizzaA tökéletes medvehagymás pogácsa

www.streetkitchen.hu

A lasagne a világ egyik legkirályabb kajái közé tartozik, és ezer módon el lehet készíteni. Ez most egy nagyon szuper medvehagymás-ricottás verzió, ne féljetek kipróbálni, amíg tart a medvehagyma szezonja!

Hozzávalók

4 - 6 adaghoz
40 g
vaj
120 g
vaj
A medvehagymás raguhoz
20 ml
olívaolaj
2 - 4 gerezd
fokhagyma
400 g
medvehagyma
só, bors
250 g
ricotta
A besamelhez
120 g
liszt
1200 ml
tej
só, bors
szerecsendió
25 g
parmezán
Az összeállításhoz
15 g
parmezán
250 g
lasagne tészta
A medvehagymás lasagne-hoz először az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a zúzott fokhagymát, majd a nagyobb darabokra vágott medvehagymát. Megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd ha kihűlt, elkeverjük benne a ricottát.[caption id="" align="alignnone" width="1913"]
medvehagymás lasagne
A medvehagymás lasagne elkészítése[/caption]A besamelhez a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró tejet. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és a parmezánt, majd felforraljuk.
medvehagymás lasagne
A tepsit kivajazzuk, eloszlatjuk benne a besamel egyharmadát, ráteszünk egy réteg tésztát, erre pedig a ricottás krém felét. Erre újabb adag tészta jön, majd a maradék ricottás-medvehagymás krém, a maradék besamel fele, még egy utolsó réteg tészta, erre is jöhet az utolsó adag besamel, majd  reszelt parmezán. 180 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük, majd fél órát pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
medvehagymás lasagne

Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Medvehagymás rakott krumpliMedvehagymás-sajtos csavartMedvehagymás vega pizzaA tökéletes medvehagymás pogácsa

Ha tetszett a Medvehagymás lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept