Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 5 db tojás
- 5 szelet bacon
- 200 g paprikás kolbász
- 2 fej hagyma
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csokor medvehagyma
- 5 ek tejföl
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 5 db tojás
- 5 szelet bacon
- 200 g paprikás kolbász
- 2 fej hagyma
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csokor medvehagyma
- 5 ek tejföl
A krumplit héjastul megmossuk, és berakjuk egy edényben a mikróba 15-20 percre, hogy egy kicsit megpuhuljon, ezután lehúzzuk a héját, és 4-5 mm vastagra szeleteljük. A tojást 10-12 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk és 2-3 mm vastagra szeleteljük.
A bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben elkezdjük pirítani, és ha kiengedte a zsírját mehet rá a felszeletelt kolbász. Ha a kolbászzsír is elkezdett kiolvadni, jöhet rá a felszeletelt hagyma. Az egészet jól lepirítjuk, majd egy szűrőbe öntjük, és a zsírt is külön félrerakjuk.
A besamelhez a felolvasztott vajon kicsit lepirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, fűszerezzük, és csomómentesre főzzük. Ha elkezd sűrüsödni, belerakjuk a felaprított medvehagymát.
Ezután összepakoljuk az egészet: egy közepes méretű tepsit meglocsolunk egy kevés zsírral. Erre jöhet a krumpli harmada, a pirított kolbászos-baconös hagyma harmada, a tojás fele, egy kevés zsír, majd a besamel harmada. Ezután újabb réteg krumpli, kolbász, a maradék tojás, zsír és besamel jön. Végül a maradék krumpli, zsír, kolbász, és erre jöhet a maradék besamellel elkevert tejföl réteg. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul a teteje (kb. 20-25 perc). Savanyú uborkával tálaljuk.
Ha tetszett a medvehagymás rakott krumpli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!