A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A tésztához
- 250 ml víz
- 3 ½ tk cukor
- 5 g szárított élesztő
- 400 g liszt
- ½ ek só
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez
- 1 kis csokor medvehagyma
- 9 ek tejföl
- só, bors
- 300 g füstölt sajt
- 3 szál rozmaring
- 9 db szárított paradicsom
- 12 szem koktélparadicsom (vegyes színű)
A tálaláshoz
- 6 ek olívaolaj
- 12 szál medvehagyma
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A tésztához
- 250 ml víz
- 3 ½ tk cukor
- 5 g szárított élesztő
- 400 g liszt
- ½ ek só
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez
- 1 kis csokor medvehagyma
- 9 ek tejföl
- só, bors
- 300 g füstölt sajt
- 3 szál rozmaring
- 9 db szárított paradicsom
- 12 szem koktélparadicsom (vegyes színű)
A tálaláshoz
- 6 ek olívaolaj
- 12 szál medvehagyma
A tésztához a langyos vízbe beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és a sóval, majd amikor felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük az olívaolajjal együtt. Addig dolgozzuk a kezünkkel a tésztát, ameddig homogén állagú nem lesz. Három egyenlő részre porciózzuk, majd lefedve duplájára kelesztjük.
A medvehagymát felaprítjuk, kikeverjük a tejföllel, sózzuk és borsozzuk. Mindhárom pizzatésztát kinyújtuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és megkenjük a tejfölös mixszel. Megszórjuk a reszelt sajttal, rátépkedjük a rozmaringot, ráaprítjuk a szárított és a koktélparadicsomot. 230 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 8-14 perc alatt készre sütjük a pizzáinkat. A tetejükre tépkedünk néhány szál medvehagymát, megcsorgatjuk olívaolajjal, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a medvehagymás vega pizza receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!