Hirdetés
Húsvéti menü

A tökéletes medvehagymás pogácsa

Hozzávalók

2
tepsihez
+
100 ml tej
1 mk cukor
20 g élesztő
500 g liszt
2 tk só
250 g vaj
1 db tojás
1 db tojássárgája
100 ml tejföl
100 g trappista sajt
2 csokor medvehagyma

A tetejére

1 db tojás
30 ml tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes medvehagymás pogácsa

A medvehagyma szezonját ki kell használni, mert elég rövidke időszakról van szó sajnos. Ilyenkor érdemes minden kajába belecsempészni, mert tök izgalmassá varázsol, akár egy pogácsát is! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

2
tepsihez
+
100 ml tej
1 mk cukor
20 g élesztő
500 g liszt
2 tk só
250 g vaj
1 db tojás
1 db tojássárgája
100 ml tejföl
100 g trappista sajt
2 csokor medvehagyma

A tetejére

1 db tojás
30 ml tej
Bevásárlólistához adom

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojásokkal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és az egészet összekeverjük. A medvehagymát felaprítjuk, ha nagyon vastag a szára vége, azt levágjuk. Hozzákeverjük a tésztához, majd 10 percen keresztül dagasztjuk.

Nedves konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. Alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk 2,5 centi vastagságúra. A tojást elkeverjük a tejjel, megkenjük a kinyújtott tésztát, és éles késsel 3-4 mm mélyen beirdaljuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pogácsákat.

180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások