Vegetáriánus ételek

Pesztósminipizza

Pesztós minipizza

Hozzávalók
A tésztához
175 ml
meleg víz
6 g
friss élesztő
250 g
pizzaliszt
1 nagy csipet
2 ek
olívaolaj
A besamelhez
15 g
liszt
150 ml
tej
só, bors
1 csipet
szerecsendió
A pesztóhoz
1 nagy csokor
friss bazsalikom
15 g
parmezán
15 g
fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
7 - 8 ek
olívaolaj
só, bors
A tetejére
0.5 csomag
mozzarella
30 g
parmezán
4 - 5 db
olajban eltett szárított paradicsom
15 g
vaj

Elkészítés

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A besamelhez a felolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és sűrű mártást főzünk belőle, amit a végén fűszerezünk.

A tésztához a vízben feloldjuk az élesztőt, amit összekeverünk a többi hozzávalóval, és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, olajos kézzel 8 egyenlő részre osztjuk, és kigömbölyítjük. Mindegyik darabot egy tepsire rakunk, egymástól pár cm távolságra, majd lefedjük, és ismét hagyjuk 10-15 percet kelni. Ezután, szintén olajos kézzel, kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy egy kis peremet alakítunk ki. 

Egyenletesen elosztjuk a besamelt és a pesztó ⅔-át a tésztákon, majd rátépkedjük a mozzarella felét és ráreszeljük a parmezánt. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy tepsin kb. 10-15 percre, amíg szépen meg nem sül az egész. Ezután kivesszük, és a maradék mozzarellával és pesztóval, illetve a szárított paradicsommal tálaljuk.

Pesztós minipizza
Pesztós minipizza

pizzakisokos

www.streetkitchen.hu

Ahhoz képest, hogy egy pizzáról beszélünk, nagyon hamar elkészül és iszonyú finom! Ha esetleg valaki hiányolja róla a húst, nyugodtan tehet rá bacont vagy kolbászt is.

Hozzávalók

8 darabhoz
A tésztához
175 ml
meleg víz
6 g
friss élesztő
250 g
pizzaliszt
1 nagy csipet
2 ek
olívaolaj
A besamelhez
15 g
liszt
150 ml
tej
só, bors
1 csipet
szerecsendió
A pesztóhoz
1 nagy csokor
friss bazsalikom
15 g
parmezán
15 g
fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
7 - 8 ek
olívaolaj
só, bors
A tetejére
0.5 csomag
mozzarella
30 g
parmezán
4 - 5 db
olajban eltett szárított paradicsom
15 g
vaj

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A besamelhez a felolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és sűrű mártást főzünk belőle, amit a végén fűszerezünk.

A tésztához a vízben feloldjuk az élesztőt, amit összekeverünk a többi hozzávalóval, és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, olajos kézzel 8 egyenlő részre osztjuk, és kigömbölyítjük. Mindegyik darabot egy tepsire rakunk, egymástól pár cm távolságra, majd lefedjük, és ismét hagyjuk 10-15 percet kelni. Ezután, szintén olajos kézzel, kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy egy kis peremet alakítunk ki. 

Egyenletesen elosztjuk a besamelt és a pesztó ⅔-át a tésztákon, majd rátépkedjük a mozzarella felét és ráreszeljük a parmezánt. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy tepsin kb. 10-15 percre, amíg szépen meg nem sül az egész. Ezután kivesszük, és a maradék mozzarellával és pesztóval, illetve a szárított paradicsommal tálaljuk.

Pesztós minipizza
Pesztós minipizza

pizzakisokos

Ha tetszett a Pesztós minipizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept