A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A besamelhez a felolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és sűrű mártást főzünk belőle, amit a végén fűszerezünk.
A tésztához a vízben feloldjuk az élesztőt, amit összekeverünk a többi hozzávalóval, és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, olajos kézzel 8 egyenlő részre osztjuk, és kigömbölyítjük. Mindegyik darabot egy tepsire rakunk, egymástól pár cm távolságra, majd lefedjük, és ismét hagyjuk 10-15 percet kelni. Ezután, szintén olajos kézzel, kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy egy kis peremet alakítunk ki.
Egyenletesen elosztjuk a besamelt és a pesztó ⅔-át a tésztákon, majd rátépkedjük a mozzarella felét és ráreszeljük a parmezánt. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy tepsin kb. 10-15 percre, amíg szépen meg nem sül az egész. Ezután kivesszük, és a maradék mozzarellával és pesztóval, illetve a szárított paradicsommal tálaljuk.

