Vegetáriánus ételek

Sóstúróspite

Sós túrós pite

Hozzávalók
A rizses részhez
250 g
előgőzölt barna rizs
60 g
gouda sajt
50
parmezán
1 db
tojás
1 csokor
friss petrezselyem
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A krémhez
500 g
túró
2 db
tojás
100 ml
tej
só, bors
30 g
parmezán
100 g
gouda sajt
0.25 db
szerecsendió
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
A tetejére
200 g
koktélparadicsom
2 ek
vörösborecet
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A rizst bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A koktélparadicsomot felszeleteljük, összeforgatjuk a vörösborecettel, és hagyjuk állni 15 percet. 

A rizses részhez a sajtokat lereszeljük, összekeverjük a tojással, a felaprított petrezselyemmel, a hagymával és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a rizs is. Ezután enyhén kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. 

Közben egy aprítógépbe dobjuk a töltelék hozzávalóit, és krémesítjük. Rárakjuk a krémet az elősütött tésztára, rápakoljuk a bepácolt paradicsomot, és visszatoljuk a sütőbe 30 percre. Ha letelt az idő, felvesszük grillfokozatra, és egy picit rápirítunk a tetejére. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Sós túrós pite

www.streetkitchen.hu

Ez a pite picit eltér a megszokottól, mert barna rizzsel készül az alja. Ezáltal gluténmentes is. Ha nem akartok sokat bajlódni a vacsival, ez tökéletes lesz, egy kis friss salátával.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 db 20-22 cm-es piteformához
A rizses részhez
250 g
előgőzölt barna rizs
60 g
gouda sajt
50
parmezán
1 db
tojás
1 csokor
friss petrezselyem
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A krémhez
500 g
túró
2 db
tojás
100 ml
tej
só, bors
30 g
parmezán
100 g
gouda sajt
0.25 db
szerecsendió
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
A tetejére
200 g
koktélparadicsom
2 ek
vörösborecet
1 csokor
friss petrezselyem

A rizst bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A koktélparadicsomot felszeleteljük, összeforgatjuk a vörösborecettel, és hagyjuk állni 15 percet. 

A rizses részhez a sajtokat lereszeljük, összekeverjük a tojással, a felaprított petrezselyemmel, a hagymával és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a rizs is. Ezután enyhén kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. 

Közben egy aprítógépbe dobjuk a töltelék hozzávalóit, és krémesítjük. Rárakjuk a krémet az elősütött tésztára, rápakoljuk a bepácolt paradicsomot, és visszatoljuk a sütőbe 30 percre. Ha letelt az idő, felvesszük grillfokozatra, és egy picit rápirítunk a tetejére. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Sós túrós pite

Ha tetszett a Sós túrós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept