A spárga fás részét levágjuk vagy letörjük, a szárát kb. 4-5 cm 3-4 darabra vágjuk. A zsenge csúcsokat félrerakjuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon 4-5 percig közepes hőfokon pirítjuk, majd rádobjuk a spárgacsúcsokat is, és további 1 perc pirítás után kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat és üvegesre pároljuk az apróra vágott fokhagymát.

Rádobjuk a durvára vágott spenótot. Ha kicsit összeesett, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. Lassú tűzön rotyogtatjuk, amíg egy kicsit össze nem áll a mártás. Beledobjuk a spárgákat. 3 evőkanálnyit kiszedünk belőle és egy aprítógépben lepürésítjük.
Visszaöntjük a serpenyőbe, és miután újra felforrt, ráfacsarjuk a citrom felének a levét és belereszeljük a héját. Tökéletes sült húsok, halak mellé vagy csak simán egy kis főtt vagy buggyantott tojással.