Vegetáriánus ételek

Spárgásrizottó

Spárgás rizottó

Hozzávalók
500 g
zöldspárga
olívaolaj
só, bors
1 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
rizottó rizs
100 ml
fehérbor
1 l
víz/alaplé
80 g
parmezán
1 db
citrom
1 kis csokor
friss bazsalikom
1 kis csokor
friss petrezselyem
5 - 6 levél
friss menta
friss csíra a tálaláshoz
50 g
vaj

Elkészítés
A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk vagy csak simán letörjük (ezeket a részeket belefőzhetjük az alaplevünkbe, így még intenzívebb ízt kapunk majd). A zsenge végét is levágjuk, félrerakjuk. A középső részt elfelezzük és 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe öntünk még egy kevés olajat, és az apróra vágott salottahagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rászórjuk a rizst és 1-2 perc múlva felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott, sózzuk, borsozzuk és 4-5 részletben hozzáadjuk a vizet vagy alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük.
A 2. adag folyadéknál belerakjuk a lepirított spárgát is. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, a spárga levágott zsenge részeit is beledobjuk. Amikor a felét beszívta, elzárjuk. Ráreszeljük a parmezánt, beledobjuk a vajat, belefacsarjuk a citrom felének a levét, és belereszeljük a héját. A nagyon apróra vágott zöldfűszereket is belekeverjük. 5 percet állni hagyjuk. Friss, zsenge csírával/zölddel tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Spárgás rizottó[/caption]Ha tetszett a spárgás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Krémes, szaftos zöldfűszeres rizottó, roppanós spárga, az egyik legjobb tavaszi kaja!

Hozzávalók

4 főre
500 g
zöldspárga
olívaolaj
só, bors
1 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
rizottó rizs
100 ml
fehérbor
1 l
víz/alaplé
80 g
parmezán
1 db
citrom
1 kis csokor
friss bazsalikom
1 kis csokor
friss petrezselyem
5 - 6 levél
friss menta
friss csíra a tálaláshoz
50 g
vaj
A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk vagy csak simán letörjük (ezeket a részeket belefőzhetjük az alaplevünkbe, így még intenzívebb ízt kapunk majd). A zsenge végét is levágjuk, félrerakjuk. A középső részt elfelezzük és 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe öntünk még egy kevés olajat, és az apróra vágott salottahagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rászórjuk a rizst és 1-2 perc múlva felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott, sózzuk, borsozzuk és 4-5 részletben hozzáadjuk a vizet vagy alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük.
A 2. adag folyadéknál belerakjuk a lepirított spárgát is. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, a spárga levágott zsenge részeit is beledobjuk. Amikor a felét beszívta, elzárjuk. Ráreszeljük a parmezánt, beledobjuk a vajat, belefacsarjuk a citrom felének a levét, és belereszeljük a héját. A nagyon apróra vágott zöldfűszereket is belekeverjük. 5 percet állni hagyjuk. Friss, zsenge csírával/zölddel tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Spárgás rizottó[/caption]Ha tetszett a spárgás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Spárgás rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept