Vegetáriánus ételek

Spenótosrizottórizsszemtésztából

Spenótos rizottó rizsszemtésztából

Hozzávalók
2 ek
olaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
só, bors
0.25 db
szerecsendió
200 ml
fehérbor
200 g
rizsszemtészta
1 - 1.1 l
zöldségalaplé
100 g
friss bébispenót
60 g
vaj
60 g
parmezán
0.25 db
citrom leve

Elkészítés

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, felöntjük a borral, és ha elfőtte a levét, belekeverjük a tésztát, majd mehet rá merőkanalanként az alaplé. Ugyanúgy csináljuk, mint a rizottót. Amikor az egész szép krémes, és felhasználtuk az összes alaplevet, beledobjuk a spenótot, megvárjuk, amíg összeesik, ezután belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt, a citromlevet, és elzárjuk. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább 5 percet, és kész is.

Spenótos rizottó rizsszemtésztából

www.streetkitchen.hu

Ez az egyik csaló kajám, ha nagyon kívánom a tésztát. Iszonyú krémes és igazi ízbomba a rengeteg parmezánnak köszönhetően.

Hozzávalók

2 főre
2 ek
olaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
só, bors
0.25 db
szerecsendió
200 ml
fehérbor
200 g
rizsszemtészta
1 - 1.1 l
zöldségalaplé
100 g
friss bébispenót
60 g
vaj
60 g
parmezán
0.25 db
citrom leve

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, felöntjük a borral, és ha elfőtte a levét, belekeverjük a tésztát, majd mehet rá merőkanalanként az alaplé. Ugyanúgy csináljuk, mint a rizottót. Amikor az egész szép krémes, és felhasználtuk az összes alaplevet, beledobjuk a spenótot, megvárjuk, amíg összeesik, ezután belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt, a citromlevet, és elzárjuk. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább 5 percet, és kész is.

Spenótos rizottó rizsszemtésztából

Ha tetszett a spenótos rizottó rizsszemtésztából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése