Vegetáriánus ételek

Sültgombasteak,brokkolipesztósquinoasalátával

Sült gombasteak, brokkolipesztós quinoasalátával

Hozzávalók
1 kg
laskagomba
3 ek
szójaszósz
olívaolaj
A pesztóhoz
1 fej
brokkoli
25 g
pirított fenyőmag
2 gerezd
fokhagyma
9 - 10 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom leve
50 g
parmezán
1 kis csokor
bazsalikom
600 g
quinoa

Elkészítés

A sült gombasteak köretéhez a quinoát alaposan átmossuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A gombát kb. 8 darabba vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal és hagyjuk picit állni. Közben a brokkolit nagyobb darabokra tépkedjük, a szárát is felaprítjuk és lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Egy aprítógépben a fokhagymát, reszelt parmezánt, fenyőmagot, citromlevet,  4-5 kanál olívaolajjal lezúzzuk, közben sózzuk, borsozzuk.

Sült gombasteak

A brokkoliból pár darabot kiszedünk és a maradékot az aprítógépben lezúzzuk. Belerakjuk a bazsalikomot és még kb. 5 evőkanál olívaolajat és párszor átpörgetjük vele. A megfőtt quinoát a brokkolis pesztóval és a brokkolidarabokkal összekeverjük. A gombaszeleteket magas hőmérsékleten egy serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük. A quinoás salátát a sült gombasteakkel tálaljuk.

Sült gombasteak

www.streetkitchen.hu

Tudtátok, hogy ha a gombát egy kis szójaszósszal sütjük meg, nagyon hasonlít a húshoz? :D Ez a kaja a teljes hús élmény, zöldség verzióban! :P

Hozzávalók

4 főre
1 kg
laskagomba
3 ek
szójaszósz
olívaolaj
A pesztóhoz
1 fej
brokkoli
25 g
pirított fenyőmag
2 gerezd
fokhagyma
9 - 10 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom leve
50 g
parmezán
1 kis csokor
bazsalikom
600 g
quinoa

A sült gombasteak köretéhez a quinoát alaposan átmossuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A gombát kb. 8 darabba vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal és hagyjuk picit állni. Közben a brokkolit nagyobb darabokra tépkedjük, a szárát is felaprítjuk és lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Egy aprítógépben a fokhagymát, reszelt parmezánt, fenyőmagot, citromlevet,  4-5 kanál olívaolajjal lezúzzuk, közben sózzuk, borsozzuk.

Sült gombasteak

A brokkoliból pár darabot kiszedünk és a maradékot az aprítógépben lezúzzuk. Belerakjuk a bazsalikomot és még kb. 5 evőkanál olívaolajat és párszor átpörgetjük vele. A megfőtt quinoát a brokkolis pesztóval és a brokkolidarabokkal összekeverjük. A gombaszeleteket magas hőmérsékleten egy serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük. A quinoás salátát a sült gombasteakkel tálaljuk.

Sült gombasteak

Ha tetszett a Sült gombasteak, brokkolipesztós quinoasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept