Vegetáriánus ételek

Mustárossültkarfiolbazsalikomoszöldborsópürével

Mustáros sült karfiol bazsalikomos zöldborsópürével

Hozzávalók
1 fej
karfiol
4 ek
dijoni mustár
3 gerezd
fokhagyma lezúzva
só, bors
olaj
A díszítéshez
50 g
pirított, szeletelt mandula
1 kis csokor
snidling
A zöldborsópüréhez
500 g
zöldborsó
1 kis csokor
bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
lime facsart leve
2 ek
olívaolaj
50 g
olvasztott vaj
1 tk
szódabikarbóna

Elkészítés
A karfiolt elnegyedeljük. 2 evőkanál olajon egy forró serpenyőben megpirítjuk a vágott felületet és a külső részét is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. A mustárt, fokhagymát, sót, borsot egy tálban összekeverjük és lekenjük vele a karfiolokat. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
image does not exist
A borsót lobogó vízbe dobjuk, beleszórjuk a szódabikarbónát is. Miután felforrt, 5 percig főzzük és leszűrjük, majd hideg vízzel lehűtjük (így marad igazán zöld színe). Egy aprítógépbe tesszük, a felaprított bazsalikommal, fokhagymával, a lime facsart levével és az olvasztott vajjal és az olívaolajjal együtt. Sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk. Egy szitán átpasszírozzuk.[caption id="" align="alignnone" width="1080"]
A sült karfiol tálalása[/caption]Egy tányérra teszünk a püréből, rárakunk két sült karfiolt, megszórjuk a pirított mandulával és a snidlinggel és már ehetjük is.
Ha tetszett a sült karfiol receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Sokáig nem szerettem a karfiolt, amíg meg nem kóstoltam sütve. Ebben a receptben most nagyobb darabokban sült, de zseniális lett. Egy könnyű borsópürével pedig egy laza ebéd vagy vacsi lehet belőle.

Hozzávalók

2 főre
1 fej
karfiol
4 ek
dijoni mustár
3 gerezd
fokhagyma lezúzva
só, bors
olaj
A díszítéshez
50 g
pirított, szeletelt mandula
1 kis csokor
snidling
A zöldborsópüréhez
500 g
zöldborsó
1 kis csokor
bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
lime facsart leve
2 ek
olívaolaj
50 g
olvasztott vaj
1 tk
szódabikarbóna
A karfiolt elnegyedeljük. 2 evőkanál olajon egy forró serpenyőben megpirítjuk a vágott felületet és a külső részét is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. A mustárt, fokhagymát, sót, borsot egy tálban összekeverjük és lekenjük vele a karfiolokat. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
image does not exist
A borsót lobogó vízbe dobjuk, beleszórjuk a szódabikarbónát is. Miután felforrt, 5 percig főzzük és leszűrjük, majd hideg vízzel lehűtjük (így marad igazán zöld színe). Egy aprítógépbe tesszük, a felaprított bazsalikommal, fokhagymával, a lime facsart levével és az olvasztott vajjal és az olívaolajjal együtt. Sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk. Egy szitán átpasszírozzuk.[caption id="" align="alignnone" width="1080"]
A sült karfiol tálalása[/caption]Egy tányérra teszünk a püréből, rárakunk két sült karfiolt, megszórjuk a pirított mandulával és a snidlinggel és már ehetjük is.
Ha tetszett a sült karfiol receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Mustáros sült karfiol bazsalikomos zöldborsópürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept