Először elkészítjük a salátalevet: a sót, a porcukrot és az ecetet egy nagyobb tálba dobjuk, fél deci meleg vízzel feloldjuk őket, majd hozzáöntünk fél liter hideg vizet és jól elkeverjük. A hagymát félbe-, majd vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát szintén felszeleteljük, és ezeket is a salátaléhez adjuk. A salátát négy cikkre vágjuk, jó alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és félretesszük (még nem dobjuk bele a salátalébe!).

A galuska (nokedli) készítéséhez egy nagy lábasban kevés sóval vizet kezdünk forralni. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojást, majd felöntjük a víz nagy részével, de kicsit meghagyunk belőle. Minél kevesebb mozdulattal nyúlós tésztává keverjük az egészet egy fakanállal. Ha nem lett elég lágy, a maradék vizet is hozzáadjuk. Nem baj, ha nem teljesen homogén, és itt-ott kis csomók vannak benne, akkor lesz laza a galuska, ha nem dolgozzuk agyon! Ha felforrt a víz, a tészta felét egy nyeles vágódeszkára borítjuk, és egy vízbe mártott késsel 1 centi vékony csíkot vágunk le belőle. Ezt a csíkot elfordítjuk úgy, hogy hosszanti irányba álljon a lábas felé, majd a mindig vízbe mártogatott késsel beleszaggatjuk a galuskákat a vízbe. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes tészta el nem fogy. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük őket, utána leszűrjük, átöblítjük, kevés sóval és egy evőkanál olajjal átforgatjuk.

A befejezéshez a tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük. Egy serpenyőt közepesen felforrósítunk, beledobjuk a vajat, és amikor megolvadt, ráöntjük a tojást. Fél percig hagyjuk sülni anélkül, hogy megkevernénk, utána rádobjuk a galuskát, és ekkor egyszer átkeverjük. Hagyjuk 10 másodpercig sülni, majd megint átforgatjuk kicsit. Épp csak addig sütjük-kevergetjük, míg a tojás összeáll, utána rögtön tálaljuk is, hogy még jó forrón, remegősen kerüljön az asztalra. Az utolsó pillanatban a salátákat is megfürösztjük a lében, a tetejükre pakolunk keveset a hagymákból és így rakjuk a tojásos galuska mellé.