Vegetáriánus ételek

Vegarakottpadlizsán

Vega rakott padlizsán

Hozzávalók
600 g
krumpli
3 db
nagy padlizsán
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
70 g
paradicsompüré
600 ml
passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
1 tk
kakukkfű
1 tk
rozmaring
300 g
füstölt sajt (vagy trappista)
olívaolaj

Elkészítés
A krumplit megfőzzük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A padlizsánból is szintén fél centi vastag szeleteket vágunk, majd megkenjük őket vékonyan olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk kevés olívaolajon, hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a passatával.  Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zöldfűszerekkel. 10 percig forraljuk alacsony lángon.
Egy magas falú tepsi alját megkenjük olívaolajjal, jöhet a felkarikázott főtt krumpli, amit sózunk, borsozunk. Jöhet rá egy réteg paradicsomszósz, amire sajtot reszelünk és rátesszük a padlizsán felét. Erre jöhet még egy réteg paradicsomszósz, rá egy réteg sajt és a maradék padlizsán. Erre megint egy réteg szósz és végül még egy kis reszelt sajt. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.Ha tetszett a rakott padlizsán receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Néha érdemes még a böjt után is húsmentes napokat beiktatni. Ezekre a napokra csodás alternatíva lehet egy jó kis rakott padlizsán, rengeteg sajttal. Hidd el, cseppet sem fog hiányozni a hús, ha ezt készíted ebédre!

Hozzávalók

4 - 6 főre
600 g
krumpli
3 db
nagy padlizsán
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
70 g
paradicsompüré
600 ml
passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
1 tk
kakukkfű
1 tk
rozmaring
300 g
füstölt sajt (vagy trappista)
olívaolaj
A krumplit megfőzzük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A padlizsánból is szintén fél centi vastag szeleteket vágunk, majd megkenjük őket vékonyan olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk kevés olívaolajon, hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a passatával.  Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zöldfűszerekkel. 10 percig forraljuk alacsony lángon.
Egy magas falú tepsi alját megkenjük olívaolajjal, jöhet a felkarikázott főtt krumpli, amit sózunk, borsozunk. Jöhet rá egy réteg paradicsomszósz, amire sajtot reszelünk és rátesszük a padlizsán felét. Erre jöhet még egy réteg paradicsomszósz, rá egy réteg sajt és a maradék padlizsán. Erre megint egy réteg szósz és végül még egy kis reszelt sajt. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.Ha tetszett a rakott padlizsán receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Vega rakott padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept