Hozzávalók
A zabkásához
- 100 g zabpehely
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 50 ml tej
- 2 ek méz
A tálaláshoz
- 4 - 5 szem áfonya, eper, málna
- 6 db mandula (opcionális)
- 1 ek méz
Hozzávalók
A zabkásához
- 100 g zabpehely
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 50 ml tej
- 2 ek méz
A tálaláshoz
- 4 - 5 szem áfonya, eper, málna
- 6 db mandula (opcionális)
- 1 ek méz
A gyümölcsös zabkása elkészítéséhez egy lábasba öntjük a zabkását, és kicsit lepirítjuk. Utána felöntjük dupla annyi vízzel, mint a zabpehely. Közepes hőfokon, fedő alatt, 15-20 perc alatt készre főzzük. Akkor van kész, ha a zabpelyhek széttörtek. Teszünk bele egy csipet sót, felöntjük tejjel, ettől finom krémes lesz a zabkásánk, majd mézzel édesítjük.
Tálalásnál megszórjuk bogyós gyümölcsökkel, opcionálisan piríthatunk rá mandulát is, és mézzel is meglocsoljuk.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!