Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A zabkásához

100 g zabpehely
200 ml víz
1 csipet só
50 ml tej
2 ek méz

A tálaláshoz

4 - 5 szem áfonya, eper, málna
6 db mandula (opcionális)
1 ek méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krémes gyümölcsös zabkása

A zabkása egy elég megosztó kaja. Lehet imádni vagy utálni, de laktató és nagyon egészséges, ez kétségtelen. Ezekkel a fincsi gyümölcsökkel pedig a gyerekeknek is könnyebben csúszik majd.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A zabkásához

100 g zabpehely
200 ml víz
1 csipet só
50 ml tej
2 ek méz

A tálaláshoz

4 - 5 szem áfonya, eper, málna
6 db mandula (opcionális)
1 ek méz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gyümölcsös zabkása elkészítéséhez egy lábasba öntjük a zabkását, és kicsit lepirítjuk. Utána felöntjük dupla annyi vízzel, mint a zabpehely. Közepes hőfokon, fedő alatt, 15-20 perc alatt készre főzzük. Akkor van kész, ha a zabpelyhek széttörtek. Teszünk bele egy csipet sót, felöntjük tejjel, ettől finom krémes lesz a zabkásánk, majd mézzel édesítjük.

Tálalásnál megszórjuk bogyós gyümölcsökkel, opcionálisan piríthatunk rá mandulát is, és mézzel is meglocsoljuk.

gyümölcsös zabkása
Krémes gyümölcsös zabkása

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?