Hirdetés

Másnapos zabkása

Hozzávalók

2
főre
+

A zabkásához

6 ek zabpehely
400 ml tej
2 ek méz
2 késhegynyi fahéj

A tetejére

100 g tehéntúró
3 ek görög joghurt
1 tk vaníliás cukor
2 ek méz
1 marék mazsola
1 db őszibarack
1 marék málna
1 marék áfonya
1 ek pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Másnapos zabkása

Ez a zabkása azért szuper, mert előző este összekevered a cuccokat hozzá, és másnap már semmi más dolgod nincs, mint megenni reggelire. Akkor is nagyon praktikus lehet, ha másnaposan kelsz, és előre gondolkozva, még este, buli előtt elkészíted magadnak, hogy reggel ne legyen gondod a reggelire. Jó, nyilván tudjuk, hogy buli előtt nem ezzel fogsz foglalkozni, de bármilyen más alkalommal tényleg zseniális. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A zabkásához

6 ek zabpehely
400 ml tej
2 ek méz
2 késhegynyi fahéj

A tetejére

100 g tehéntúró
3 ek görög joghurt
1 tk vaníliás cukor
2 ek méz
1 marék mazsola
1 db őszibarack
1 marék málna
1 marék áfonya
1 ek pisztácia
Bevásárlólistához adom

A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe, hozzákeverjük a mézet (ha növényi tejjel készíted, akkor még ez is elhagyható, mert pl. a rizstej elég édes hozzá) és a fahéjat, és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük állni. A túrót összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral, a mézzel és a mazsolával. Amikor tálaljuk, a zabkására kanalazunk a joghurtos túrókrémből, rátesszük a gyümölcsöket, és megszórjuk a durvára vágott pisztáciával (vagy bármilyen olajos maggal).

Másnapos zabkása

Ha tetszett a másnapos zabkása receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások