Hozzávalók
A zabkásához
- 6 ek zabpehely
- 200 ml tej
- 2 ek méz
- 2 késhegynyi fahéj
A tetejére
- 100 g tehéntúró
- 3 ek görög joghurt
- 1 tk vaníliás cukor
- 2 ek méz
- 1 marék mazsola
- 1 db őszibarack
- 1 marék málna
- 1 marék áfonya
- 1 ek pisztácia
Hozzávalók
A zabkásához
- 6 ek zabpehely
- 200 ml tej
- 2 ek méz
- 2 késhegynyi fahéj
A tetejére
- 100 g tehéntúró
- 3 ek görög joghurt
- 1 tk vaníliás cukor
- 2 ek méz
- 1 marék mazsola
- 1 db őszibarack
- 1 marék málna
- 1 marék áfonya
- 1 ek pisztácia
A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe, hozzákeverjük a mézet (ha növényi tejjel készíted, akkor még ez is elhagyható, mert pl. a rizstej elég édes hozzá) és a fahéjat, és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük állni. A túrót összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral, a mézzel és a mazsolával. Amikor tálaljuk, a zabkására kanalazunk a joghurtos túrókrémből, rátesszük a gyümölcsöket, és megszórjuk a durvára vágott pisztáciával (vagy bármilyen olajos maggal).
Ha tetszett a másnapos zabkása receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!