A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g finomliszt
- 2 tk só
- 1 tk kristálycukor
- 350 ml meleg víz
- 1 csomag szárított élesztő (7 g-os kiszerelés)
A főzéshez
- 2 ek barna cukor
- 1 ek szódabikarbóna
Az „everything bagel” fűszerkeverékhez a tetejére
- 1 ek egész mák
- 1 ek fekete szezámmag
- 2 ek fehér szezámmag
- 1 ek sópehely
- ½ ek fokhagymapehely
- ½ ek vöröshagymapehely
Az összeállításhoz
- 200 g szeletelt bacon
- 12 db tojás
- só, bors
- 20 g vaj
- 2 ek étolaj
- 250 g krémsajt
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g finomliszt
- 2 tk só
- 1 tk kristálycukor
- 350 ml meleg víz
- 1 csomag szárított élesztő (7 g-os kiszerelés)
A főzéshez
- 2 ek barna cukor
- 1 ek szódabikarbóna
Az „everything bagel” fűszerkeverékhez a tetejére
- 1 ek egész mák
- 1 ek fekete szezámmag
- 2 ek fehér szezámmag
- 1 ek sópehely
- ½ ek fokhagymapehely
- ½ ek vöröshagymapehely
Az összeállításhoz
- 200 g szeletelt bacon
- 12 db tojás
- só, bors
- 20 g vaj
- 2 ek étolaj
- 250 g krémsajt
A New York bagel recept első lépéseként a tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, alaposan kidagasztjuk és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nő. Ha megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük, majd a tésztagombócokat 15-20 cm hosszúra sodorjuk, és a két végét összesodorjuk. Az így kapott tésztakarikákat tepsire rakjuk, lefedjük és 20 percet kelni hagyjuk.
Egy nagy lábasba vizet öntünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát, és levesszük a hőt, hogy csak gyöngyözzön a víz. 2-3 db bagelt belerakunk, oldalanként 1-1 percig főzzük, majd visszarakjuk a tepsire. Összekeverjük a fűszerkeverék hozzávalóit, és ebbe mártjuk a bagelek egyik oldalát. 200 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt megsütjük.
A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, vagy két sütőpapír és tepsi közé rakjuk, és betesszük a sütőbe a bagelek alá, kb. 15 percre. A tojást felverjük a sóval, borssal, és a felmelegített vaj és olaj keverékén rántottát készítünk belőle. A megsült bageleket egy kicsit hagyjuk hűlni, elfelezzük, megkenjük a krémsajttal, erre jöhet a tojás és a bacon, és kész is.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Kelesztési idő: 1 óra
- Sütési idő: 22-25 perc
Ha tetszett a bagel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!