A legjobb reggelik

NY-stylebacon,eggandcheeseszendvics

NY-style bacon, egg and cheese szendvics

Hozzávalók
40 g
vaj
4 db
császárzsemle
4 db
tojás
só, bors
4 szelet
cheddar sajt
8 szelet
bacon

Elkészítés

A tojásos szendvics a legjobb reggelik közé tartozik és jól tudják ezt New York-ban is. Ott minden sarkon kapható és a munkába rohanó emberek jóbarátja. A császárzsemle helyett egyébként bagelbe is pakolhatjátok a cuccokat, úgy még autentikusabb lesz.

A császárzsemléket elfelezzük, és száraz serpenyőben megpirítjuk a vágott, belső felületüket. 

A tojást felverjük, közben sózzuk, borsozzuk. A vaj felét felolvasztjuk a serpenyőben, beleöntjük a felvert tojás felét, eloszlatjuk, mint egy palacsintát, és közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni. Amikor kicsit megszilárdult, a közepére helyezünk két szelet sajtot. Közben ráhajtjuk az oldalait, mintha egy kis csomag lenne. 2 percig pirítjuk még, majd kiszedjük, és ezt megismételjük a maradék tojással és sajttal. A bacont ugyanebben a serpenyőben zsírjára pirítjuk.

A zsemlékbe pakoljuk a tojásos batyukat, rátesszük a bacont, végül pedig a zsemle tetejét.

tojásos szendvics
A legjobb tojásos szendvics, avagy NY-style bacon, egg and cheese szendvics

További tojásos reggelik:

Virslis tojás

Kolbászos-tojásos reggeli

www.streetkitchen.hu

Ha egy kis csavart szeretnétek vinni az omlettbe, mindenképpen próbáljátok ki ezt a variációt: csodálatosan fog folyni a sajt a szendvicsben, amit fantasztikusan ellensúlyoz a bacon ropogóssága.

Hozzávalók

4 szendvicshez
40 g
vaj
4 db
császárzsemle
4 db
tojás
só, bors
4 szelet
cheddar sajt
8 szelet
bacon

A tojásos szendvics a legjobb reggelik közé tartozik és jól tudják ezt New York-ban is. Ott minden sarkon kapható és a munkába rohanó emberek jóbarátja. A császárzsemle helyett egyébként bagelbe is pakolhatjátok a cuccokat, úgy még autentikusabb lesz.

A császárzsemléket elfelezzük, és száraz serpenyőben megpirítjuk a vágott, belső felületüket. 

A tojást felverjük, közben sózzuk, borsozzuk. A vaj felét felolvasztjuk a serpenyőben, beleöntjük a felvert tojás felét, eloszlatjuk, mint egy palacsintát, és közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni. Amikor kicsit megszilárdult, a közepére helyezünk két szelet sajtot. Közben ráhajtjuk az oldalait, mintha egy kis csomag lenne. 2 percig pirítjuk még, majd kiszedjük, és ezt megismételjük a maradék tojással és sajttal. A bacont ugyanebben a serpenyőben zsírjára pirítjuk.

A zsemlékbe pakoljuk a tojásos batyukat, rátesszük a bacont, végül pedig a zsemle tetejét.

tojásos szendvics
A legjobb tojásos szendvics, avagy NY-style bacon, egg and cheese szendvics

További tojásos reggelik:

Virslis tojás

Kolbászos-tojásos reggeli

Ha tetszett a NY-style bacon, egg and cheese szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept