Hirdetés
Karácsonyi menü

Nduja kolbászos-tojásos reggeli

Hozzávalók

2
főre
+
½ fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
30 g sárgarépa
20 g zellerszár
2 ek olívaolaj
150 ml fehérbor
1 db konzerv darabolt paradicsom (400 g)
só, bors
4 db tojás
50 - 70 g nduja kolbász
pár levél zsálya
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nduja kolbászos-tojásos reggeli

Mutatok nektek egy tartalmas, tojásos, pikáns reggelit, ami tökéletes a téli időszakra! Szerintem a krémesen puha, kenhető ndujával az igazi, de ha épp nem találtok ilyet, nyugodtan válasszatok hozzá más, puhább kolbászt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
½ fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
30 g sárgarépa
20 g zellerszár
2 ek olívaolaj
150 ml fehérbor
1 db konzerv darabolt paradicsom (400 g)
só, bors
4 db tojás
50 - 70 g nduja kolbász
pár levél zsálya
Bevásárlólistához adom

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat lepirítjuk az olívaolajon. Amikor megfonnyadtak, ráöntjük a fehérbort, és addig forraljuk, amíg fel nem itta a zöldség. Ezután ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 percig rotyogtatjuk, szükség szerint pótolhatjuk egy kis vízzel. 

A paradicsomszószunkat kiszedjük egy kisebb, sütőbe helyezhető serpenyőbe, majd ráütjük a tojásokat, rátépkedjük a kolbászt és a zsályát, majd a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Fogyaszthatunk hozzá pirítóst, de magában is tökéletes.

Nduja kolbászos-tojásos reggeli

Ha tetszett a nduja kolbászos-tojásos reggeli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások