A legjobb reggelik

Zöldshakshuka

Zöld shakshuka

Hozzávalók
3 ek
olívaolaj
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
1 fej
hagyma
(100g)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 mk
őrölt koriandermag
1 mk
őrölt római kömény
1 tk
friss citromlé
100 - 150 ml
víz
100 g
friss bébispenót
1 csokor
friss koriander
1 csokor
friss snidling
1 csokor
friss petrezselyem
4 db
tojás
A pirítóshoz
0.5 db
teljes kiőrlésű bagett
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
A tálaláshoz
50 g
feta
0.5 csokor
friss koriander

Elkészítés

A zöld shakshuka egy perfekt kaja, amihez először 1 teáskanál olívaolajat melegítünk egy fém nyelű serpenyőben és nagy lángon megpirítjuk a 2 cm-es kockákra vágott paprikát, ezután kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben, 2-3 ek olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Ha egy kis színt kapott a hagyma, visszarakjuk a lepirított paprikát, beletesszük az őrölt fűszereket, a citromlevet, felöntjük a vízzel, és beforraljuk.

Közben durvára vágjuk a spenótot, és 4-5 perc múlva rádobjuk az alapra, majd megszórjuk egy csipet sóval. Ha összeesett a spenót, beledobjuk az apróra vágott friss zöldfűszereket is. Összeforgatjuk, majd 4 kis mélyedést készítünk a raguban és bele ütjük a tojásokat, megszórjuk őket egy kis sóval, végül 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. 

Amíg a shakshukánk sül a sütőben a bagettet felszeleteljük, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és egy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Ha szeretitek, pirítás közben megdörzsölhetitek egy kis fokhagymával. Ha megsült a shakshuka, a feta sajtot elmorzsoljuk a tetején és friss korianderrel megszórva a pirítóssal tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
Zöld shakshuka
Zöld shakshuka (Fotó: Street Kitchen)

Még egy kis shakshuka jöhet?

Csicseriborsós shakshuka

Magyaros shakshuka

Cukkinis shakshuka

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Imádom a shakshuka összes változatát, mert rengeteg zöldséget tud belecsempészni az ember. Ez a zöld shakshuka verzió egy szuper tavaszi alternatíva.

Hozzávalók

2 főre
3 ek
olívaolaj
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
1 fej
hagyma
(100g)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 mk
őrölt koriandermag
1 mk
őrölt római kömény
1 tk
friss citromlé
100 - 150 ml
víz
100 g
friss bébispenót
1 csokor
friss koriander
1 csokor
friss snidling
1 csokor
friss petrezselyem
4 db
tojás
A pirítóshoz
0.5 db
teljes kiőrlésű bagett
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
A tálaláshoz
50 g
feta
0.5 csokor
friss koriander

A zöld shakshuka egy perfekt kaja, amihez először 1 teáskanál olívaolajat melegítünk egy fém nyelű serpenyőben és nagy lángon megpirítjuk a 2 cm-es kockákra vágott paprikát, ezután kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben, 2-3 ek olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Ha egy kis színt kapott a hagyma, visszarakjuk a lepirított paprikát, beletesszük az őrölt fűszereket, a citromlevet, felöntjük a vízzel, és beforraljuk.

Közben durvára vágjuk a spenótot, és 4-5 perc múlva rádobjuk az alapra, majd megszórjuk egy csipet sóval. Ha összeesett a spenót, beledobjuk az apróra vágott friss zöldfűszereket is. Összeforgatjuk, majd 4 kis mélyedést készítünk a raguban és bele ütjük a tojásokat, megszórjuk őket egy kis sóval, végül 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. 

Amíg a shakshukánk sül a sütőben a bagettet felszeleteljük, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és egy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Ha szeretitek, pirítás közben megdörzsölhetitek egy kis fokhagymával. Ha megsült a shakshuka, a feta sajtot elmorzsoljuk a tetején és friss korianderrel megszórva a pirítóssal tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
Zöld shakshuka
Zöld shakshuka (Fotó: Street Kitchen)

Még egy kis shakshuka jöhet?

Csicseriborsós shakshuka

Magyaros shakshuka

Cukkinis shakshuka

Ha tetszett a Zöld shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept