A zöld shakshuka egy perfekt kaja, amihez először 1 teáskanál olívaolajat melegítünk egy fém nyelű serpenyőben és nagy lángon megpirítjuk a 2 cm-es kockákra vágott paprikát, ezután kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben, 2-3 ek olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Ha egy kis színt kapott a hagyma, visszarakjuk a lepirított paprikát, beletesszük az őrölt fűszereket, a citromlevet, felöntjük a vízzel, és beforraljuk.
Közben durvára vágjuk a spenótot, és 4-5 perc múlva rádobjuk az alapra, majd megszórjuk egy csipet sóval. Ha összeesett a spenót, beledobjuk az apróra vágott friss zöldfűszereket is. Összeforgatjuk, majd 4 kis mélyedést készítünk a raguban és bele ütjük a tojásokat, megszórjuk őket egy kis sóval, végül 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Amíg a shakshukánk sül a sütőben a bagettet felszeleteljük, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és egy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Ha szeretitek, pirítás közben megdörzsölhetitek egy kis fokhagymával. Ha megsült a shakshuka, a feta sajtot elmorzsoljuk a tetején és friss korianderrel megszórva a pirítóssal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
