A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A krémhez
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 30 ml a borsó főzővizéből
- 100 g ricotta
- 50 g majonéz
- 2 tk mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g tejföl
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
A buggyantott tojáshoz
- 2 ek 10%-os ételecet
- só
- 8 db tojás
Az összeállításhoz
- 8 szelet toastkenyér
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ db kígyóuborka
- 10 db koktélparadicsom
- 4 db retek
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A krémhez
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 30 ml a borsó főzővizéből
- 100 g ricotta
- 50 g majonéz
- 2 tk mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g tejföl
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
A buggyantott tojáshoz
- 2 ek 10%-os ételecet
- só
- 8 db tojás
Az összeállításhoz
- 8 szelet toastkenyér
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ db kígyóuborka
- 10 db koktélparadicsom
- 4 db retek
A zöldborsós ricottakrémes pirítós buggyantott tojással első lépéseként a krémhez a zöldborsót bő vízben, forrástól számítva 10 percig főzzük, majd leszűrjük és egy aprítógépbe tesszük a főzővízzel, a ricottával, a majonézzel, a mustárral és a fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk és krémesre zúzzuk. Átkanalazzuk egy tálba, és hozzákeverjük a tejfölt, valamint a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet.
A buggyantott tojáshoz bő vizet gyöngyözésig melegítünk egy lábasban, majd beletesszük az ecetet és a sót. Egy merőkanalat belemártunk a vizbe. Egy kis tálba beleütjük a tojást, majd a víz alatt lévő merőkanálba pottyantjuk. Várunk kb. 1,5 percet, majd egy spatula segítségével kifordítjuk a tojást a merőkanálból, készültségi szinttől függően további 1-3 percig főzzük, aztán kiemeljük és hideg vízbe mártjuk a tojást, hogy az ne főjön tovább.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a zöldborsós ricottakrémes pirítós buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!