Hozzávalók
- 160 g mandulaliszt
- 60 g kókuszreszelék
- 60 g cukor
- ½ mk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 csipet őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs
- 30 g kandírozott narancs
- 100 g vaj
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 160 g mandulaliszt
- 60 g kókuszreszelék
- 60 g cukor
- ½ mk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 csipet őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs
- 30 g kandírozott narancs
- 100 g vaj
- 1 db tojás
A kókuszos-fahéjas mandulakeksz elkészítéséhez egy tálba szórjuk a mandulalisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A keverékbe reszeljük a narancs héját, és belekeverjük a kandírozott narancsot is.
Kifacsarjuk a narancs levét, összekeverjük a megolvasztott vajjal és a tojással, majd a mandulás keverékhez adjuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd egy hosszabb darab frissentartó fóliára tesszük, feltekerjük, és fagyasztóba tesszük kb. 60 percre.
A keményre dermedt kekszalapot egy éles késsel 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral borított tepsikre helyezzük. Ha kicsit eldeformálódik, kézzel nyugodtan igazíthatunk a formáján.
Mi egy villával kisebb mélyedéseket nyomtunk bele, ez csak azért praktikus, mert forró csokiba mártogatva jobban megtapad rajta.
A kekszeket 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-18 percre. Minél tovább sül, annál keményebb lesz. Mi alig 15 percig sütöttük, és így kicsit ragacsos, finom, puha kekszeket kaptunk.
Csomagolás
A csomagolásához egy ív (38×42 cm) sütőpapírból 2 zacskót készítettünk. A papírt félbehajtjuk, kettévágjuk, majd egy tűzőgép segítségével megfelelő méretű zacskót hajtogatunk belőle.
Egy fehér akril filccel, kiszúróformákat használva, mintákat rajzolunk rá, és kedvünk szerint díszítjük. A kis csomagokat megtöltjük a keksszel, majd a tetejét is összetűzzük, és már mehet is az ajándékok mellé.
Elkészítési idő: 105 perc
Ha tetszett a gluténmentes kókuszos-fahéjas mandulakeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!